ZVEZDE UKLJUČENE U KAMPANJU: Holivud u izbornoj trci
Foto: Profimedia, AP

Šou

ZVEZDE UKLJUČENE U KAMPANJU: Holivud u izbornoj trci

Planeta -

Biznis: Stranački favoriti Berni Sanders, Pit Butadžadž i Majkl Blumberg imaju svoje promotere

Veliki broj holivudskih zvezda aktivno se uključio u izbore u Demokratskoj partiji, a koji odlučuju o tome ko će na megdan Donaldu Trampu na predsedničkim izborima 3. novembra ove godine!

Stranački predizbori su juče održani u Nju Hempširu, državi sa tek 1,3 miliona stanovnika koja daje 33 delegata za konvenciju na kojoj će demokrate u julu odlučiti koga šalju na predsedničke izbore.

Zvezde na mitinzima

Stranački favoriti Berni Sanders, Džo Bajden, Pit Butadžadž i Majkl Blumberg imaju svoje promotere među slavnima. Tako se Sintija Nikson angažovala u promociji Sandersa, baš kao i Tim Robins, Suzan Sarandon i Deni Devito. Zvezda serije i filmova „Seks i grad“ u prošloj kampanji je podržavala Hilari Klinton. - I pre četiri godine sam slušala Bernija i dopadalo mi se to što je govorio. Volimo Bernija i borićemo se za njega. Prestanite da brinete za koga će drugi glasati, već mislite o tome u čijoj Americi želite da živite - rekla je Sintija Nikson, koja se i sama okušala u trci za guvernera Njujorka 2018.

Pit Butadžadž, koji je na opšte iznenađenje odlično prošao na kokusu u Ajovi, vetar u leđa je dobio od Kevina Kostnera, koji se pojavio na mitingu s njim. Drugi poznati Pitov promoter bio je Majkl Džej Foks.

Posthumna podrška

Senatorka Elizabet Voren, koja ima slabe izglede da dobije stranačku nominaciju, podršku je dobila od Ejmi Šumer, Rouzi O‘Donel i Ešli Džad. Uz bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena su Rita Vilson, supruga Toma Henksa, i legendarni Džordž Takei. Milijarder Majkl Blumberg, bivši gradonačelnik Njujorka, bio je favorit nedavno preminulog Kirka Daglasa, otkrio je njegov sin Majkl. - Otac mi je rekao da je Majk taj koji može da obavi posao kako treba. I verujem mu - rekao je Majkl Daglas na mitingu u Viskonsinu. Daglas je pozajmio glas u promotivnim reklamama za Majkla Blumberga.

Trampova sabotaža

GLASAJTE ZA NAJGOREG!

Američki predsednik Donald Tramp, koji na izborima u Nju Hempširu i nema protivkandidata kod republikanaca, pozvao je svoje pristalice da glasaju za najgoreg kandidata među demokratama kako bi se dodatno oslabio čitav proces i kako bi sabotirao izbore u konkurentskoj stranci. Na izborima u Demokratskoj stranci u Nju Hempširu mogu da učestvuju svi, a ne samo članovi partije.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja