MILIONER PRIMIO DVOJE BESKUĆNIKA U SVOJ DOM: Godinu dana kasnije, ispričali su svima svoju neverovatnu priču! (VIDEO)
Foto: Youtube/BBC

veliki gest

MILIONER PRIMIO DVOJE BESKUĆNIKA U SVOJ DOM: Godinu dana kasnije, ispričali su svima svoju neverovatnu priču! (VIDEO)

Planeta -

Nakon što su decenijama živeli na ulicama Kalifornije, Greg i Mari su dobili ponudu od lokalnog biznismena Terija Mekgreta da žive s njim u njegovoj kući vrednoj četiri miliona dolara.

Par koji je jedva spajao kraj sa krajem nikada nije mogao ni da pretpostavi da će se naći u luksuznom naselju Piedmontu.

Posle godinu dana života u potpuno drugačijim uslovima, mnogi su se pitali kako se sve završilo.

"Ono što me je zaintrigiralo i nateralo da ih pozovem kod sebe je ljubav između njih dvoje, koja je uspela da opstane u verovatno jednoj od najsurovijih sredina na svetu" kazao je Teri Mekgret.

foto: Youtube/BBC

Greg je radio u obezbeđenju pre nego što je ostao bez posla, a Mari je radila kao kasirka. U tom periodu Greg je imao 60, a Mari 50 godina. Njihovo zdravstveno stanje bilo je katastrofalno. Borili su se da prežive.

Mekgret video je kolumnu o njima i javio se novinaru koji ju je napisao sa željom da im pomogne.

foto: Youtube/BBC

U februaru 2019. godine uselili su se kod Terija. Njegovi su ga stalno pitali da li ga je strah da živi s beskućnicima. Priznaje da mu nije bilo lako da se navikne na njih.

"To mi je pomoglo da se vratim u prošlost jer sam i ja kao dete bio siromašan. Hteo sam da im pomognem i ispravim nepravdu", rekao je bogataš.

Prvih nekoliko meseci sve je išlo kako treba, ali su posle nastali problemi. Naime, u Piedmontu živi samo dva odsto Afroamerikanaca. Jednog dana krenuli su na autobusku stanicu i komšije su ih videle i pozvale policiju.

Budući da Mari ima skoliozu, voli da sedi na stepenicama, puši cigarete i povremeno marihuanu, komšije su se žalile i na miris, a Terija su zvali i govorili mu kako su zabrinuti zbog ove situacije i da se plaše za sigurnost svoje dece.

Par je želeo da se vrati na ulicu kako ne bi pravio probleme svom dobročinitelju, ali on to nije dopustio pa je par pokušao da se uklopi u zajednicu. Želeli su da se zaposle jer nisu hteli da ponovo da budu beskućnici, ali ukoliko budu morali, vratiće se svom starom domu.

"Nema šanse da ih pustim da se vrate na ulicu. Većina ljudi koji me dobro poznaju znaju da ih nikad neću izbaciti iz kuće", rekao je Teri.

Kurir.rs/BBC

Foto: Youtube/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track