POZNATI REDITELJ I CELA NJEGOVA PORODICA UMRLI OD VIRUSA: Poslednja poruka otkriva razmere tragedije u Kini!
Foto: Twitter/Truth Wins

tužna priča

POZNATI REDITELJ I CELA NJEGOVA PORODICA UMRLI OD VIRUSA: Poslednja poruka otkriva razmere tragedije u Kini!

Planeta -

Od novog koronavirusa dosad je umrlo najmanje 1.800 ljudi, među njima i kineski reditelj Čang Kai, kao i cela njegova porodica.

Preminuli su i njegovi otac, majka i sestra.

Poruka, koju je navodno napisao i prosledio preko prijatelja, otkriva kroz koje teškoće je ovaj 55-godišnjak prošao pre svoje smrti.

Celu poruku je objavio sajt Kaiksan i u njoj se navodi da se njegov otac srušio sa temperaturom, kašljem i da je imao poteškoće sa disanjem.

"Bio je u mnogim bolnicama, ali je rečeno da slobodnog kreveta nema. Bili smo veoma razočarani i otišli kući. Bezobzirni virus je takođe proždirao moju ženu i moje telo. Išao sam u razne bolnice i molio. Krevete je bilo teško naći... mi smo niko. Propustili smo priliku za izlečenje, a dah mi je bio slab", naveo je Čang Kai.

Čang i njegova supruga su kasnije primljeni u bolnicu, ali prema lokalnim izveštajima, njegovo stanje se previše pogoršalo.

"Sada mi se bliži kraj i hoću da poručim svojim prijateljima, rodbini i mom sinu, koji je u Engleskoj: bio sam dobar sin, dobar roditelj i dobar muž. Učinio sam sve što mogu da budem iskren. Zbogom! Onima koje volim i koji vole mene!", napisao je u poslednjoj poruci.

Umro je 14. februara, a supruga se još borila sa bolešću. Iza sebe je ostavio sina koji studira u Velikoj Britaniji.

Istog dana umrla je i njegova sestra.

Čang je 1989. godine upisao školu novinarstva na Univerzitetu Vuhan gde je studirao fotografiju, a po završetku studija se pridružio filmskom studiju.

Studio je pohvalio Čanga za njegov doprinos razvoju, rekavši da je bio uvažen kolega i da je njegova smrt bila bolan gubitak.

Kurir.rs/BBC

Foto: Twitter/Truth Wins

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track