ŠPIJUNSKI RAT RUSIJE I AMERIKE SE REŽIRA U NAŠEM KOMŠILUKU: Mobilišu se agenti i kreiraju skandali! Trka je već počela
Foto: Profimedia

obaveštajne službe

ŠPIJUNSKI RAT RUSIJE I AMERIKE SE REŽIRA U NAŠEM KOMŠILUKU: Mobilišu se agenti i kreiraju skandali! Trka je već počela

Planeta -

Špijunski rat Rusije i Amerike ponovo se zahuktava poslednjih dana, a u centru pažnje je i naš region.

Američki obaveštajci su ponovo aktivirali priču o ruskom mešanju u predizbornu kampanju, na šta je stigao odgovor iz Kremlja da je reč o klasičnoj "paranoji koje će biti sve više kako se izbori bliže".

Ipak, istovremeno ruski obaveštajci otkrivaju da su američke specijalne službe pokrenule kampanju u istočnoj Evropi protiv dobrosusedskih odnosa koje te zemlje imaju s Rusijom, prenela je agencija TASS izjavu portparola Ruske službe za obaveštajne poslove Sergeja Ivanova.

Prema informacijama koje su prikupljene, američke specijalne službe su pokrenule veliku kampanju za diskreditaciju političkih i javnih ličnosti u istočnoj Evropi koje se zalažu za razvoj dobrosusedskih odnosa s Rusijom, rekao je Ivanov.

"U tu svrhu oni mobilišu agente i nevladine organizacije koje finansiraju službene američke agencije", kazao je Ivanov i dodao da je centar ove kampanje Bugarska.

Kako je objasnio, to je mesto na kome se špijunski skandali redovno organizuju uz naknadna neosnovana proterivanja ruskih diplomata.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track