TURCI UMALO DA ZARATE SA RUSIJOM: Suhoja jurile rakete, spasao se veštim manevrom pilota (VIDEO)
Foto: Twitter/Suhail AlGhazi

zahuktava se situacija u siriji

TURCI UMALO DA ZARATE SA RUSIJOM: Suhoja jurile rakete, spasao se veštim manevrom pilota (VIDEO)

Planeta -

Ruski avion Su-24 u četvrtak je izbegao najmanje dve protivavionske rakete, istovremeno pružajući sirijskoj vojsci u južnom Idlibu vazdušnu podršku.

Kanal Halab Todej objavio je snimak na kojem se vidi kako ruski ratni avion izmiče jednoj od dve rakete manevrisanjem i puštanjem raketa mamaca.

Sirijski aktivisti su tvrdili da je projektil prenosni sistem vazdušne odbrane (MANPAD) lansiran sa turske osmatračnice u gradu Kaminasu u južnom Idlibu, ali ove tvrdnje još nisu verifikovane.

Nekoliko sirijskih i ruskih vazdušnih napada ciljalo je tursku "osmatračnicu" u Kaminasu i tom prilikom dva turska vojnika su poginula, a nekoliko povređeno. Incident se dogodio tokom napada pod vođstvom Turske na položaje Sirijske arapske armije (SAA) u južnom Idlibu.

"Tip raketnog sistema (Stinger) i lokacija sa koje su lansirane (dobro obezbeđena turska osmatračnica) potvrđuju da su turske snage pokuđale da obore ruski suhoj oko Kaminasa u južnom Idlibu", navodi se na jednom Tviter nalogu.

Podsetimo, avioni Su-24 ruskog ratnog vazduhoplovstva izveli su napad na teroriste, što je omogućilo sirijskim trupama da odbiju sve napade.

Proturski militanti su uz podršku turske artiljerije probili odbranu sirijske vojske na području Kaminasa i Najraba.

Sirijske trupe su uništile jedan tenk, 6 borbenih vozila pešadije i 5 kamioneta sa municijom.

"Kako bi sprečili da bande ne prodru dublje u sirijsku teritoriju, na zahtev sirijske komande avioni Su-24 vazduhoplovnih snaga Rusije bombardovali su oružane formacije terorista koji su se probili. To je omogućilo sirijskim trupama da uspešno odbiju sve napade. One su uništile jedan teroristički tenk, šest pešadijskih oklopnih vozila i pet kamioneta sa oružjem velikog kalibra“, navodi se u saopštenju Centra.

Kurir.rs/Novosti.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja