Najnovije vesti

PANIKA! 23 PUTNIKA IZAŠLA SA JAPANSKOG KRUZERA BEZ TESTA: Jedna putnica bila pozitivna na virus nakon odlaska s broda
Foto: EPA/TORU HANAI

opasna greška

PANIKA! 23 PUTNIKA IZAŠLA SA JAPANSKOG KRUZERA BEZ TESTA: Jedna putnica bila pozitivna na virus nakon odlaska s broda

Planeta

Japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato izvinio se danas pošto su vladi dozvolile iskrcavanje 23 putnika sa kruzera "Dajmond princes" bez ponovljenog testiranja po isteku dvonedeljnog karantina.

"Duboko žalim zbog naše greške. Učinićemo sve da ne ponovimo sličnu grešku", rekao je on novinarima, prenosi Kjodo.

Istovremeno se ispostavilo da je jedna putnica, Japanka, po napuštanju broda bila pozitivna na koronavirus. Ona se iskrcala sa broda usidrenog kod Jokohame u sredu nakon dvonedeljnog karantina, ali je na novom testu u prefekturi Točigi utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će ponovo testirati 23 putnika koji su se iskrcali sa broda u sredu i četvrtak. Oni su poslednji put testirani pre 5. februara i japansko ministarstvo pokušava da dopre do njih kako bi ponovo bili testirano.

"Duboko se izvinjavamo za situaciju izazvanu našim previdom", rekao je Kato na konferenciji za novinare i najavio da će nadležni preduzeti sve neophodne mere kao što su dvostruke provere da bi se sprečio recidiv, prenosi Rojters.

Kruzer sa 3.700 putnika i članova posade, bio je u karantinu od 3. februara.

Južna Koreja proglašava najviši nivo opasnosti

Južna Koreja proglasiće najviši nivo opasnosti od bolesti kaki bi suzbila širenje koronavirusa, najavio je danas predsednik Mun Džae-in. Broj novozaraženih u ovoj zemlji skočio je za 123 i iznosi 556 danas, a do sada je umrlo pet osoba, saopštio je Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti, prenosi Rojters. Zvaničnici su rekli da će preduzeti najsnažnije mere u suzbijanju epidemije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/TORU HANAI)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...