RUSKA VOJSKA PONOVO PARIRA NATO! Stiglo specijalno naređenje VLADIMIRA PUTINA: Armija da bude spremna!
Foto: AP / Alexei Nikolsky / Sputnik / Kremlin / Pool

borba protiv korona virusa

RUSKA VOJSKA PONOVO PARIRA NATO! Stiglo specijalno naređenje VLADIMIRA PUTINA: Armija da bude spremna!

Planeta -

Ruske oružane snage počinju danas trodnevnu proveru testiranja spremnosti za borbu protiv korona virusa, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Prema odluci predsednika Vladimira Putina inspekcija će se izvoditi u strukturama vojne komande, formacijama, vojnih jedinica zapadnih i centralnih vojnih distrikta, ruskih vazdušnih snaga, strateških raketnih snaga i trupa za biološku, hemijsku i nuklearnu zaštitu, inženjerije.

"Provere imaju za cilj podizanje nivoa spremnosti jedinica za rešavanje zadataka u borbi protiv zaraze korona virusa ako zatreba", navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar odbrane Sergej Šojgu kaže da će se provere sprovoditi u dve faze, prenosi TASS.

Tokom inspekcije ministarstvo će proveravati transportne kapacitete za razmeštanje snaga i opreme u udaljene oblasti vazdušnim i železničkim putem da pruže pomoć onima koji su bilesti ili su pod merama karantina.

Dodaje se i da će vojni atašei stranih ambasada u Rusiji biti obavešteni o rezultatima inspekcije.

Inače Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO-u, izjavio je Šojgu.

On je izjavio da su sve raketne brigade sada naoružane Iskander sistemima, kao i da su od 2012. godine kopnene trupe dobile više od 12.000 komada napredne vojne opreme i naoružanja, prenosi TASS.

Ruska avijacija dobila je više od 1.400 aviona i helikoptera od 2012. godine.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track