Najnovije vesti

MEDICINSKA SESTRA IZ ITALIJE NIJE IZDRŽALA: Danijela je sebi oduzela život zbog korone, strahovala je da je širila virus
Foto: Printscreen Facebook/Daniela Trezzi

tragedija

MEDICINSKA SESTRA IZ ITALIJE NIJE IZDRŽALA: Danijela je sebi oduzela život zbog korone, strahovala je da je širila virus

Planeta

Italijanska medicinska sestra, nakon što je pozitivno testirana na korona virus, oduzela je sebi život zbog bojazni je zarazila druge, saopštio je savez medicinskih sestara.

Danijela Trezi (34) radila je na liniji prve krize na korona virusu u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju "bol i strepnju" u sinoćnjoj izjavi, prenosi engleski Dejli mejl.

Savez je rekao da je medicinska sestra trpela "težak stres" jer se plašila da je prenela virus drugima dok pokušavala da pomogne.

Danijela Trezi radila je na odeljenju intenzivne nege u bolnici San Gerardo u Monci, oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa i testirana pozitivno na bolest.

Federacija medicinskih sestara je takođe otkrila da se "slična epizoda dogodila pre nedelju dana u Veneciji, s istim osnovnim razlozima", prenosi Blic.

"Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro i, nažalost, i za loše: mi smo medicinske sestre", saopštila je federacija.

"Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pod očima svih".

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...