Najnovije vesti

KATASTROFA U INDIJI! GURU ZARAZIO 15.000 LJUDI? Vratio se iz Italije, kršio izolaciju i propovedao pa umro! Svi u panici
Foto: Youtube prtscr / ABP Sanjha

koronavirus u indiji

KATASTROFA U INDIJI! GURU ZARAZIO 15.000 LJUDI? Vratio se iz Italije, kršio izolaciju i propovedao pa umro! Svi u panici

Planeta

Najmanje 15.000 ljudi na severu Indije stavljeno je u karantin, jer se sumnja da ih je korona virusom zarazila jedna osoba, zaraženi guru koji je potom preminuo, saopštile su danas tamošnje lokalne vlasti.

Guru Baldev Sing (70) odmah po povratku iz Italije i Nemačke, propovedao je u 15 sela u indijskoj saveznoj državi Pendžab gde pretežno žive siki. U međuvremenu se razboleo i umro.

To je izazvalo ozbiljnu uzbunu u Indiji. Lokalne vlasti su organizovale specijalne dostave hrane tim meštanima, koji su stavljeni u još stroži karantin od onoga koji je u sredu uveden u celoj Indiji. 

"Prvo od tih 15 sela je zatvoreno 18. marta. Procenjujemo da je u karantinu između 15.000 i 20.000 meštana", rekao je neimenovani lokalni zvaničnk i dodao da je medicinsko osoblje spremno za pružanje pomoći. 

Do sada je 90 osoba koje je bilo u direktnom kontaktu sa guruom, zaraženo korona virusom. Očekuju se rezultati za još 200 osoba iz tih sela, za koje se sumnja da su bili u neposrednom kontaktu sa propovednikom.

Guru i njegova dva saradnika, takođe zaražena virusom, nisu poštovali samoizolaciju po povratku iz Evrope, već su odmah počeli da obilaze sela.

Taj slučaj je zaprepastio Indiju, a jedan lokalni popularni pevač je napisao pesmu posvećenu guruu, sa stihovima u kojem se navodi da je guru išao po selima i širio virus. 

Lokalna policija Pendžaba pozvala je građane da slušaju baš tu pesmu koja treba da služi kao upozorenje.

U Indiji, sa 1,3 milijarde stanovnika, registrovane su 873 razažene osobe od kojih su 19 umrle. Stručnjaci smatraju da je broj inficiranih verovatno mnogo veći.

Kurir.rs / Beta,  Foto: Youtube prtscr / ABP Sanjha

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...