RUSKI BOGATAŠI BEŽE OD HUMANOSTI BRITANACA Uputili očajnički apel, Zaharova ih UPROPASTILA: Dugo su vas pravili BUDALAMA
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

verovali u zapadnu evropu

RUSKI BOGATAŠI BEŽE OD HUMANOSTI BRITANACA Uputili očajnički apel, Zaharova ih UPROPASTILA: Dugo su vas pravili BUDALAMA

Planeta -

„Kakva civilizacija! U Engleskoj poništavaju zdravstveno osiguranje! Nemaju nikavih obaveza. Test košta 450 funti. Hoćemo u Rusiju, samo u Rusiju“, navela je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova reči jednog bogatog Rusi koji traži da se vrati kući.

Zaharova je na svojoj stranici na fejsbuku napisala da „vrlo bogati ljudi“ zovu MIP i nude da pošalju privatni avion u London za svoje dete. Oni su naveli da je „u Velikoj Britaniji „haos“.

Predstavnica ruskog spoljnopolitičkog resora je posumnjala u njihove reči i predložila im da i dalje ostanu u državi koja je „stub civilizacije“.

Ona je dodala da su te ljude mnogo godina pravili budalom za njihov novac. Po njenom mišljenju, Rusi koji su odlazili „zlatom su platili svoju propast, iluziju“, umesto da podrže svoju zemlju.

„Dakle u mnogim državama kojima ste doneli novac, kupovali nekretnine i gradili biznis, vama su pokazali vrata“, napisala je Zaharova, dodavši da se na aerodromima prave redovi od ruskih državljana koji žele da se vrate kući.

„Onda, molim vas, počnite od osnove stvari – poštujte svoju zemlju i njen narod“, zaključila je portpariolka MIP-a.

Kao što je poznato, elitni delovi Londona postali su potpuno ruski, jer je veliki broj ruskih oligarha, tokom poslednjih decenija, iznosio svoj novac iz Rusije, kupovao najluksuznije vile i dvorce u Londonu i drugim engleskim gradovima.

Apeli ruskog predsednika, pa i razne poreske olakšice, da vrate svoj novac u zemlju, imali su vrlo malog efekta.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track