MEDICINSKA SESTRA U SUZAMA DALA OTKAZ: Nemamo zaštitne maske, moram da biram između posla i porodice! (VIDEO)
Foto: Screenshot Daily Mail Video

tuga

MEDICINSKA SESTRA U SUZAMA DALA OTKAZ: Nemamo zaštitne maske, moram da biram između posla i porodice! (VIDEO)

Planeta -

Sestra na intezivnoj nezi koja je onbavila potresan video u suzama otkrila je zašto je napustila posao na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Imaris Vera je u ponedeljak napustila jedinicu intenzivne nege u Centralnoj bolnici u Vinfildu, u državi Ilinois, kada je stigla stigla na smeni i shvatila da osoblje nema zaštitne maske.

A registrovana medicinska sestra, koja se brinula za pacijente sa koronavirusom, tvrdi da kada je ponudila da nosi sopstvenu ličnu zaštitnu opremu (PPE) njen menadžer odbio njen zahtev, pozivajući se na politiku Centra za kontrolu bolesti.

Imaris (30) trenutno živi sa sestrom Sabrinom koja ima retku krvnu bolest, koja joj stavlja život u opasnost ako se zarazi COVID-19, što dovodi do toga da Imaris odlučila da na prvo postavi porodicu i izađe iz bolnice.

U poplavi suza rekla je: 'Danas sam dala otkaz, htela sam da radim i dodeljena sam pacijentu COVID-a na jedinici ICU-a koja je prebačena u određenu jedinicu COVID. Nijedna medicinska sestra ne nosi maske, čak ni hirurške maske u hodnicima kada jedni drugima daju izveštaje.

„Imala sam svoju N95 masku, rekao sam svom menadžeru da razumem da nam nedostaje zaliha, ali radi zaštite da dozvoli da je nosim. Imam porodicu gde moram da se vratim, a stvradi ovde neće postai bolje".

Video je objavljen u ponedeljak uveče i postao je viralni i dobio je skoro 80 ​​000 pregleda.

Sada Imaris govori i želi biti glas milionima medicinskih sestara koje rade u Americi.

"Znam da sam potrebna i želim da pomognem, ali imam osećaj kao da je to po cenažu mog života ili života moje porodice i to je neprihvatljivo.

„Ne bismo naše vojnike slali na biološko ratovanje bez gasnih maski ili naoružane samo noževima. Na isti način medicinski radnici moraju biti pravilno zaštićeni".

„Ako postoji manjak zaštitne opreme i čekamo više zaliha i ako sam spreman da koristim svoje zalihe od kuće, ne bih trebao biti kažnjen".

„Ne bih se trebala da se brinem oko izbora između posla i života ili života svojih najmilijih“, kaže Imaris.

Kurir.rs/Daily mail Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track