NORMALIZACIJA AMERIČKE EKONOMIJE U MAJU? Trampovi zvaničnici odlučni u nameri da ožive privredu uprkos koroni!
Foto: EPA/Peter Foley

Nema čekanja

NORMALIZACIJA AMERIČKE EKONOMIJE U MAJU? Trampovi zvaničnici odlučni u nameri da ožive privredu uprkos koroni!

Planeta -

VAŠINGTON - Najviši zvaničnici Trampove administracije zaduženi za ekonomiju izrazili su uverenje da bi američka ekonomija mogla da počne da se vraća u normalne tokove u maju, uprkos upozorenjima zdravstvenih eksperata koji naglašavaju da je socijalno distanciranje ključno za pobedu nad epidemijom korona virusa, izvetio je Rojters.

Procene ministra finansija Stivena Mnučina i ekonomskog savetnika u Beloj kući Larija Kudloa tumače se kao novi pritisak da se ekonomija vrati u normalne tokove, i pored toga štoje smrtnost pacijenata obolelih od korona virusa u porastu.

Na pitanje novinara TV mreže CNBC da li smatra da bi predsednik Tramp mogao da odobri otvaranje trgovina u maju, Mnučin je kratko potvrdno odgovorio.

Doktor Entoni Fauči, ugledni ekspert za infektivne bolesti u američkoj vladi juče je izjavio da je važno da ljudi ostanu u kućnoj izolaciji.

"Morali bismo da udvostručimo napore u striktnom sprovođenju mera socijalnog distanciranja kako bismo smanjili smrtnost", apelovao je Fauči u TV mreže CBS govoreći o prognozama smrtnosti od kovida-19.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track