PROVALJENA TAJNA NAMERA PENTAGONA: Stručnjak obznanio zašto su snimci susreta lovaca SAD sa NLO objavljeni baš sad VIDEO
Foto: Profimedia

nema misterije

PROVALJENA TAJNA NAMERA PENTAGONA: Stručnjak obznanio zašto su snimci susreta lovaca SAD sa NLO objavljeni baš sad VIDEO

Planeta -

Susret pilota američkih lovaca i NLO-a dogodio se 2004. godine i snimljen je na video snimku, ali svet je to saznao tek 13 godina kasnije kada ga je objavila Stars akademija umetnosti i nauke, organizacija koja sprovodi istraživanje o vanzemaljskom životu.

Godine 2019. američka mornarica potvrdila je istinitost snimaka.

Američko ministarstvo odbrane možda je uređivalo novoobjavljene video zapise sa NLO-a, tvrdi Oleg Kurbatov, šef Ruskog udruženja za ufologiju.

Kurbatov je rekao da je američka vojska namerno objavila video snimke kako bi opravdala ogromno finansiranje koje dobija od vlade i možda je dodala taj misteriozni predmet snimku kako bi dobila veću finansijsku podršku.

Drugi razlog zbog kojeg je Ministarstvo odbrane odlučilo da deli video zapise, objasnio je Kurbatov, je činjenica da ne otkrivaju tajni podaci. "Kao i u prethodnim video zapisima koje su objavile vlasti, nema dragocenih informacija o objektima, nema šta da se prouči", rekao je on za ruske medije.

Dana 27. aprila, američka vojska objavila je tri video zapisa za koja navodi da pokazuju dokaze neidentifikovanih letećih objekata (NLO).

Susret sa misterioznim NLO dogodio se 2004. godine tokom vojnih vežbi. Dvojica pilota sa USS Nimic dobili su zadatak da provere objekat primećen u blizini nosača aviona.

Prema pilotima, NLO je leteo velikom brzinom iznad misterioznog turbulentnog područja vode ispod njih. Komandir Dejvid Frejvor, koji je istraživao zagonetni objekt, rekao je da su nestale radarske trake vezane za incident.

Kurir.rs/Sputnkjik Srbija Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track