OVO JE POSLEDNJA PORUKA PILOTA PAKISTANSKOG AVIONA Među 107 nastradalih i 5-godišnje dete, NEMA PREŽIVELIH
Foto: Screenshot

tuga

OVO JE POSLEDNJA PORUKA PILOTA PAKISTANSKOG AVIONA Među 107 nastradalih i 5-godišnje dete, NEMA PREŽIVELIH

Planeta -

Pakistanski Erbas A320 koji je prevozio 107 putnika, srušio se u Karačiju, prenose agencije.

Avion se srušio na gusto naseljeno područje oko 14:45 po lokalnom vremenu, ubrzo nakon što je glavni pilot obavestio kontrolu leta o tehničkoj neispravnosti aviona. Kontakt sa avionom je prekinut samo minut pre nego što je Airbus pao.

Avion je leteo iz Lahora prema Međunarodnom aerodromu Kina, jednom od najprometnijih u Pakistanu. U avionu je bilo 99 putnika i osam članova posade, a gradonačelnik Karačija rekao je da nema preživelih nakon avionske nesreće.

"Šokiran sam i rastužen zbog avionske nesreće. Istraga o uzrocima pada biće pokrenuta odmah. Svoju molitvu i saučešće upućujem porodicama žrtava", napisao je premijer Imran Kan na Tviteru.

Međutim, Zainab Imam, stručnjak za komunikacije, objavila je na Tviteru da ima preživelih i da ju je kontaktirao srodnik koji je bio u avionu - živ i zdrav.

Takođe, pakistanska Geo TV prenosi da je među nekolicinom preživelih predsednik Pundžab banke Zafar Masud. Podaci o preživelima još nisu zvanično potvrđeni.

Avion je nestao sa radara malo pre nego što je sleteo. Pilot je takođe rekao kontroli leta da je jedan od motora pokvario.

Očevidci tvrde da je avion obilazio grad i tri puta pokušao da sleti na aerodrom, pre nego što se srušio u četvrti Model.

Vozila hitne službe viđena su na mestu nesreće, na društvenim mrežama su podeljene fotografije sa mesta sudara, na kojima se vidi crni gusti dim koji se uzdiže iznad jednog dela grada. Za sada nema izveštaja o žrtvama.

Lokalni mediji navode da je do sada izvučeno 30 ljudi ispod ruševina, među kojima je i petogodišnje dete, a prema britanskom Skaju, neke kuće su u nesreći oštećene ili uništene, a velika spasilačka akcija je u toku zbog velikog požara i gustog crnog dima u oblasti. U spasavanju pomažu i helikopteri.

Pakistan International Airlines obustavio je sve međunarodne letove do 31. maja, a domaći letovi su započeli tek pre nekoliko dana, nakon pauze zbog pandemije koronavirusa.

Kurir.rs/Jutarnji Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track