RUSKA MEDICINSKA SESTRA U CENTRU PAŽNJE: Objavljena još jedna slika, neki predlažu da bude postavljena za glavnu sestru
Foto: Profimedia

imala je samo donji veš ispod providnog odela

RUSKA MEDICINSKA SESTRA U CENTRU PAŽNJE: Objavljena još jedna slika, neki predlažu da bude postavljena za glavnu sestru

Planeta -

Ruski portal Tula Njuz je prošle nedelje objavio sliku medicinske sestre u regionalnoj bolnici u Tuli koja je u radu sa pacijentima zaraženim koronavirusom nosila providno zaštitno odelo preko vidljivog bikinija, odnosno donjeg veša.

Slika je izazvala lavinu reakciju širom sveta, pa ne čudi da je ubrzo objavljena još jedna slika neobično odevene bolničarke.

Medicinska sestra se pravdala da nije znala da je odelo tako providno, a na oskudno odevanje naterala je vrućina u bolnici.

Regionalno Ministarstvo zdravstva ubrzo je objavilo da je radnica bolnice kažnjena zbog kršenja pravila medicinske odeće, no javnost je pokazala dosta razumevanja za "grešnu" bolničarku.

Umesto kazne, u komentarima se tražilo nagrađivanje devojke, neki su predlagali da bude postavljena za glavnu sestru.

foto: Profimedia

U komentarima se ukazalo i na zanimljivu podudarnost s rudarima iz istog grada – Tule – koji su u hit-seriji "Černobil" slično obučeni zatrpavali reaktor uništene nuklearne elektrane, da bi potom, zbog visokih temperatura, taj posao morali da obavljaju nagi.

Bivši glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko opisao je ponašanje medicinske sestre "neadekvatnim", dok je zastupnik Donjeg doma ruske Dume Nikolaj Valuev pohvalio devojku.

Zvaničnik sindikata medicinskih radnika Andrej Konoval nazvao je disciplinsku meru "prekomernim odgovorom" na negodovanje dela javnosti.

"Sestra nije znala da joj se vidi donji veš i ja joj verujem", rekao je Konoval.

Inače, post sa fotografijom ruske medicinske sestre postigao je oko 17 hiljada lajkova među korisnicima Redita širom sveta, a neki su zatražili i otvaranje posebne kategorije Covid-19 Sekstajm na Pornhubu!

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track