Najnovije vesti

POSLE KORONE I VRUĆINA NA INDIJU UDARILA I BIBLIJSKA POŠAST: Gusti oblaci skakavaca puštoše sve, vlasti nemoćne! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

tuga

POSLE KORONE I VRUĆINA NA INDIJU UDARILA I BIBLIJSKA POŠAST: Gusti oblaci skakavaca puštoše sve, vlasti nemoćne! (VIDEO)

Planeta

Broj zaraženih korona virusom u Indiji neprestano se povećava, glavni grad se suočava s nezapamćenim toplotnim talasom, a 100 miliona ljudi ostalo je bez posla, dok se istovremeno zemlja bori protiv novog problema - invazije skakavaca.

Naučnici kažu da je ovo najgora najezda u 25 godina i da je reč o vrlo mladih skakavcima koji prelaze veće udaljenosti i brže se kreću.

K. L. Gurdžar, zamenik direktora indijske Organizacije za upozorenja na skakavce, kako prenosi Independent, rekao je da su skakavci stigli sa istoka, iz Irana i Pakistana, te da su se proširili po državama u zapadnoj i centralnoj Indiji.

Budući da je većina useva nedavno ubrana, gladni rojevi skakavaca stigli su u gradska područja, tamaneći na svom pohodu drveće i nisko rastinje.

Indijski naučnici tvrde da za dan manji roj skakavaca može da pređe 200 kilometara i pojede hrane kao 35.000 ljudi, a da je ovu najezdu pokrenulo neobično toplo i vlažno vreme.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...