NOVI SNIMCI FLOJDOVOG UBISTVA POKAZUJU SAV UŽAS: 4 policajca se obrušila na jednog čoveka, nije mu bilo spasa (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

užasna smrt

NOVI SNIMCI FLOJDOVOG UBISTVA POKAZUJU SAV UŽAS: 4 policajca se obrušila na jednog čoveka, nije mu bilo spasa (VIDEO)

Planeta -

Na novom snimku hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo nakon što mu je policajac Derek Čovin kolenom pritisnuo vrat, vidi se kako trojica kleče na njemu kako bi ga zadržali na zemlji, iako se on nije opirao hapšenju.

Novi snimak pruža drugi ugao u incident koji je zapalio Ameriku i otkriva deo sukoba Flojda sa policijom, pre nego što su stvari dalje eskalirale.

"Molim vas, pustite me da ustanem. Boli me stomak, boli me vrat. Molim vas. Ne mogu da dišem", govorio je. Međutim, kako je istraga pokazala, policajci su ga držali na zemlji skoro 9 minuta. Iako je prestao da daje znake života, držali su ga još dva minuta prikovanog za zemlju, a Čovin nije sklanjao nogu sa njegovog vrata.

Podsetimo, Džordž Flojd preminuo je u ponedeljak uveče, nakon što je policija Mineapolisa pokušala da ga uhapsi, je jer, navodno, platio račun lažnom novčanicom od 20 dolara.

Preliminarni rezultati autopsije okružnih vlasti su pokazali da je Flojd (46) umro od kombinacije srčanog oboljenja i “potencijalne intoksinacije organizma” koji su bili pojačani pritiskom od strane policije.

U krivičnoj tužbi podnetoj protiv Čovina (44) medicinski istražitelj oblasti Henepin je rekao da “nijedan fizički dokaz ne podržava dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja”.

“Gospodin Flojd je imao prethodno zdravstveno stanje, uključujući koronarnu arterijsku bolest i visoki krvni pritisak. Kombinovani efekat na Flojda – hapšenje policije, njegovo prethodno zdravstveno stanje i potencijalni intoksikanti u njegovom organizmu – verovatno su doprineli njegovoj smrti”, navodi se.

Nalazi sa zvanične autopsije objavljeni su u petak, nakon što je Derek Čovin optužen za ubistvo. U međuvremenu su širom SAD izbili masovni protesti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja