KIM KRENUO U OBRAČUN SA TINEJDŽERSKIM S*KSOM: Evo kako prljavi kapitalisti kvare omladinu Severne Koreje (VIDEO)
Foto: EPA / JORGE SILVA, Profimedia

direktno

KIM KRENUO U OBRAČUN SA TINEJDŽERSKIM S*KSOM: Evo kako prljavi kapitalisti kvare omladinu Severne Koreje (VIDEO)

Planeta -

Kim Džong-un je, kako se izveštava, pokrenuo bizaran napad na tinejdžerski seks u Severnoj Koreji. U poslednjih nekoliko nedelja, lider Severne Koreje, koji se trudi da ne bude u centru pažnje, sada je ciljao na "nemoral" među tinejdžerima u zemlji i svoje "nečiste postupke" smatrao izdajničkim ponašanjem.

Prema izveštaju Ekpressa, Kim je za ponašanje tinejdžera okrivio „dekadentne kapitalističke uticaje“, uključujući porno koji je prokrijumčaren sa kineske granice i deljen preko mobilnih telefona i USB-a. Dodao je da bi se roditelji i nastavnici mogli suočiti sa kaznama ako ne kontrolišu tinejdžere i njihovo ponašanje.

Insajder je za Radio Slobodna Azija i rekao: "U poslednje vreme sve više i više srednjoškolaca i devojčica umešani su u nemoralni seksualni činovima, a Centralni komitet Korejske radničke partije izdao je direktivu kojom poziva na snažne mere protiv njih. Razlog iza ove naredbe stoji da je lokalna liga mladih Kimilsungist-Kimjongilist u Sinuiju pregledala srednjoškolce i otkrila da se neki srednjoškolci i devojke druže sa lokalnim gangsterima, žive zajedno i vrše nemoralna dela kao što je prostitucija. " "Nemoralno seksualno ponašanje učenika, pod uticajem kapitalističkog načina života, postalo je problem. Odbor je seksualnu promiskuitet među tinejdžerima definisao kao izdajnički čin koji pomaže neprijatelju da uništi naše društvo", nastavio je insajder.

"A pošto znaju za stroge kazne, studenti se trese od straha", kaže izvor koji je takođe govorio o tome kako je porast „seksualnog promiskuiteta“ nastao usled velikog porasta elektronskih medija. Komitet je takođe tražio da škole „provere učenike zbog telefona ili drugih uređaja koji mogu da imaju sa sobom“.

Ovo praćenje je obavljeno putem aplikacije nazvane Crvena zastava koja vodi evidenciju o svim veb lokacijama koje su korisnici posetili. Aplikacija takođe nasumično uzima slike ekrana koje vlasti mogu proveriti. Drugi izvor je otkrio kako postoji širok strah od stroge mere među nastavnicima.

"Nastavnici su zabrinuti zbog upozorenja da će direktori škola, savetnici Lige mladih Kimilsungist-a i Kimjongilista i Korejske dečije zajednice, kao i nastavnici škola, takođe biti kažnjeni ako dođe do ozbiljnog seksualnog kršenja među učenicima", otkrio je insajder.

Mnogi takođe optužuju za porast seksa među učenicima zbog činjenice da je školska godina odložena zbog zabrinutosti za koronavirus. Međutim, Severna Koreja nije zvanično priznala da ima ijedan slučaja koronavirusa. "Dok učenici ne idu u školu i borave kod kuće, oni prirodno radoznalo prilaze nečistim medijima i dele ih jedno s drugim, tako da postoji sve veći broj ovih nemoralnih seksualnih ponašanja", objasnio je izvor.

Iako su ove stroge mere sprovedene, veruje se da je i sam Kim ljubitelj nekih delova zapadne kulture. Navodi se da je veliki obožavalac košarke, a bivši gost NBA Denis Rodman u poseti Severnoj Koreji kao gost.

Ranije u maju, Severna Koreja je potisnula glasine da je vođa mrtav ili da je u vegetativnom stanju, pošto su objavile slike o njemu na događaju 1. maja, otkriva Njujork Post.

Kurir.rs/meaww.com Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track