Najnovije vesti

OVO JE SUDBINA ĆERKE UBIJENOG DŽORDŽA FLOJDA: Govor njene majke ostavio mnoge u suzama! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

TUGa

OVO JE SUDBINA ĆERKE UBIJENOG DŽORDŽA FLOJDA: Govor njene majke ostavio mnoge u suzama! (VIDEO)

Planeta

Roksi Vašington i pokojni Džordž, koji je umro nakon malretiranja policije prilikom hapšenja, imaju šestogodišnju ćerku. Njena majka je s njim emocionalno govorila na konferenciji za štampu ...

Na kraju dana, svi se vraćaju porodicama. Điana više nema oca. Nikad je neće videti kako odrasta, ide na maturu. Nikad je neće dovesti do oltara. Ako ima problema, nema oca kome da se obrati, počela je svoj govor Roksi u suzama. Điana, šestogodišnja ćerka koju Roksi ima s pokojnim Džordžom Flojdom, neprestano je stajala uz majku.

Nezavisna obdukcija, koju je zatražila Flojdova porodica, pokazala je da se Flojd ugušio. Policajac Dereč Čovin je otpušten iz policije, uhapšen i optužen za ubistvo, dok su trojica njegovih kolega, koji su kobnog dana uhapsili Flojda, takođe otpušteni iz policije.

Porodica traži ozbiljniju optužnicu protiv Šovina. Flojdova smrt izazvala je val protesta širom Amerike. Mirna potraga za pravdom u nekim gradovima eskalirala je u nasilne proteste, zbog čega je američki predsednik Donald Tramp zapretio da će poslati trupe, što je samo dodatno podstaklo vatru.

Flojdova porodica protivi se nasilju, ali oni žele pravdu.

"Ovde sam zbog našeg deteta i Džordža. Zaslužio je pravdu i, ma šta neko o njemu pomislio, bio je dobar čovek. Bio je dobar", rekla je Roksi Vašington.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Screenshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...