AFERA EPSTAJN SE NE SMIRUJE: Pedofil milijarder podvodio devojke i OVOM premijeru, otkriveni novi šokantni podaci
Foto: AP

lista moćnika sa kojima se družio je velika

AFERA EPSTAJN SE NE SMIRUJE: Pedofil milijarder podvodio devojke i OVOM premijeru, otkriveni novi šokantni podaci

Planeta -

Slučaj pokojnog milijardera pedofila, Džefrija Epstajna, dobio je još jedan dramatičan zaplet.

Sada se i bivši izraelski premijer, Ehud Barak, pominje u zapečaćenim sudskim spisima, zajedno sa nekoliko saradnika bliskih Epstajnu, da je imao seksualne odnose sa maloletnicama.

foto: EPA/ABIR SULTAN

Podsetimo, Epstajn se sumnjičio da je organizovao čitavu mrežu devojaka koje je podvodio raznoraznim moćnicima, a preminuo je pod čudnim okolnostima 10. avgusta prošle godine i to u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Njujorku.

Iako zvaničan nalaz tvrdi da je izvršio samoubistvo, mnogi stručnjaci, ali i šira javnost smatra kako je ubijen.

Veliki je broj teorija zavera koje se vrte oko lika ovog seksualnog predatora, sa kojim su se družili mnogi svetski moćnici, uključujući nekadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, ali i aktuelnog Donalda Trampa.

U knjizi "Epstajn: Mrtva usta ne govore" se čak navodi da je milijarder, zajedno sa saradnicom i prijateljicom Gilejn Maksvel, radio za izraelsku obaveštajnu službu.

Kontakt sa Mosadom mu je, navodno, bio Ari Ben-Menaš, a Epstajn je podvodio devojke političarima kako bi ih kasnije ucenjivao i izvesne podatke prikupljao za Izraelce.

Jedna od Epstajnovih žrtava, Virdžinija Roberts, posvedočila je da je podvođena poznatom američkom advokatu Alanu Deršovicu. Takođe, sada je obelodanila da je morala da ima odnose i sa Ehudom Barakom.

U međuvremenu, Deršovic, inače veliki proizraelski glas u Americi, pokušava da skine ljagu sa svog imena i kategorički je odbio sve optužbe Robertsove.

Sa druge strane, Barak je takođe negirao da je na bilo koji način povezan sa Virdžinijom Roberts, ali nije mogao da sakrije bliske veze sa Epstajnom što je i sadašnji premijer Benjamin Netanijahu iskoristio za političke napade. Izraelski mediji su preneli da je američki milijarder Leks Veksner dao pozamašnu sumu novca za Baraka između 2004. i 2006. godine. Veksner se takođe pominje kao neko ko je bio veoma blizak Epstajnu i ko je koristio seksualne usluge devojaka. Navodi se i da je Barak 2016. godine prisustvovao jednoj Epstajnovoj zabavi, iako se Amerikanac već tada našao na listi seksualnih prestupnika.

Mnoge Epstajnove žrtve se i danas bore za pravdu.

Kurir.rs/Middleeastmonitor.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja