GRČKA OTVARA SVOJE GRANICE ZA SVE OSIM ZA OVE DVE ZEMLJE: Svako će morati da se testira na koronu na ulasku
Foto: EPA/YANNIS KOLESIDIS

ne sme da propadne sezona

GRČKA OTVARA SVOJE GRANICE ZA SVE OSIM ZA OVE DVE ZEMLJE: Svako će morati da se testira na koronu na ulasku

Planeta -

Nakon višednevnih rasprava u okviru Evropske unije, formirana je lista zemalja iz kojih će Grčka primati posetioce, izjavio je Stelios Petsas, portparol vlade ove zemlje koja je u sredu otvorila granice za masovni turizam.

Petsas je izjavio da će dolazak svih međunarodnih letova u Grčku biti dozvoljen, izuzev direktnih letova iz Velike Britanije i Švedske do 15. jula.

Iz pravca Bugarske putnici će u Grčku ulaziti preko graničnog prelaza Promahonas, dok će sa drugih prelaza na granici sa ovom zemljom ulaz biti dozvoljen samo u određenim uslovima. Putnici iz Albanije, Severne Makedonije i Turske moći će da uđu u Grčku samo u određenim okolnostima, rekao je portparol vlade i dodao da je trajekt iz Igumenice i Patrasa ponovo počeo da saobraća.

Petsas je rekao da je Grčka otvorila svoje granice za turiste uz određene restrikcije, kao i da preduzima sve neophodne mere u cilju njihove zaštite, zaštite lokalnog stanovništva i svih onih koji su zaposleni u sektoru turizma.

Po ulasku u zemlju, turisti će biti testirani na korona virus, rekao je on i dodao da je u toku jučerašnjeg dana 5.889 ljudi sa 16 aerodroma testirano na COVID-19, kao i da bi rezultati trebalo da budu poznati danas.

Grčke vlasti pažljivo prate epidemiološku situaciju u Evropi i svetu i neće praviti ustupke po pitanju zaštite javnog zdravlja i ljudskih života, istakao je Petsas.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track