TAJNI ŽIVOT PRVE SARADNICE MILIJARDERA PEDOFILA: Policija otkrila da je Gilejn Maksvel i u bekstvu živela bahato! VIDEO
Foto: Profimedia

opasno

TAJNI ŽIVOT PRVE SARADNICE MILIJARDERA PEDOFILA: Policija otkrila da je Gilejn Maksvel i u bekstvu živela bahato! VIDEO

Planeta -

Čak i dok je bila u bekstvu, desna ruka milijardera-pedofila Džefrija Epstajna Gilejn Maksvel je živela na visokoj nozi.

Britanka, uhapšena u četvrtak zbog svoje navodne uloge u sramotnom prstenu trgovine ljudima koji je sramotio Epstajna, „skrivala se na lokacijama u Novoj Engleskoj“ od hapšenja preminulog finansijera prošlog jula - najzad na imanju veličine 156 hektara u Bradfordu.

„Ova zadivljujuća kuća prilagođena Timber Frame kući je neverovatno utočište za ljubitelje prirode koji takođe žele potpunu privatnost“, podaci su sa jednog vebsajta, opisujući je kao četverosobnu kuću sa četvoro kupatila ukupne površine 4.365 kvadratnih metara. Dva sajta za nekretnine tvrde da je ovo imanje je prodato za 1.070.750 dolara.

Maksvelova je kupila nekretninu u Bradfordu prošlog decembra.

Na konferenciji za štampu, Vilijam Svini, pomoćnik odgovornog direktora kancelarije njujorškog FBI-ja, opisao je nekretninu kao "prekrasnu imovinu" u kojoj je nastavila da živi "život privilegovanih" sve do hapšenja u 8.30 ujutro .

Opis nedavnog prebivališta Maksvelove i njenog boravka u bekstvu jedan je od nekoliko detalja otkrivenih u pisanom obrazloženjutužilaca koji je imao za cilj da ubedi sudiju da je zadrži do suđenja. Ako bude osuđena, 58-godišnja Makvelova se suočava sa do 35 godina u federalnom zatvoru.

Maksvelova, koji je rođena u Francuskoj, takođe ima državljanstvo u Velikoj Britaniji i SAD-u. Izgleda da ima pasoše za ove tri zemlje, napisali su federalni tužioci.

Podaci o putovanjima pokazuju da je Maksvelova „učestvovalau čestim međunarodnim putovanjima, uključujući najmanje 15 međunarodnih letova u poslednje tri godine do lokacija uključujući Veliku Britaniju, Japan i Katar“, rekli su takođe tužioci.

Kad se Maksvelova prestala da se pojavljuje u javnosti, vlasti su tvrdile, "čini se da je ona namjerno nastojala da izbjegne otkrivanje". Ti navodni napori obuhvatali su „premeštanje lokacija najmanje dva puta, prebacivanje njenog primarnog telefonskog broja (koji je registrovala pod imenom„ G Mak “) i adresu e-pošte i naručivanje paketa za isporuku sa lažnim imenom primaoca.

Velika imovina u Bradfordu, gde je uhapšena, kupljena je „preko pažljivo anonimnog LLC preduzeća“, saopštili su savezni tužioci.

Maksvelova takođe ima novca za bekstvo ako je puste na slobodu, zadržali su se.

Savezni tužioci su rekli da "postoji više od 15 različitih bankovnih računa koje je [Makvelova] imala ili su povezani sa [Makvelovom] od 2016. godine do danas, a tokom tog istog perioda ukupni saldi tih računa kretali su se od ukupno stotine hiljada dolara na više od 20 miliona dolara ”. Za to vreme, Maksvelova bi prebacivala "stotine hiljada dolara istovremeno" između ovih računa.

Masvelova je u nekom trenutku otkrila da ima samo jedan ili više računa u inostranstvu sa više od milion dolara prošle godine.

Tužilaštvo takođe tvrdi da je od 2007. do 2011. godine oko 20 miliona dolara prebačeno sa računa povezanih sa Epstajnom, na račune povezane sa Maksvelovom. Neki od ovih transfera bili su „u milionima dolara“ i „kasnije su prebačeni na račune povezane sa Epstajnom“.

Tužioci tvrde da je Maksvelovo bogatstvo i ponašanje značilo da ona predstavlja ozbiljan rizik za bekstvo.

Kurir.rs/Guardian Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track