ZBOG EPSTAJNOVE MADAM NE SPAVAJU MIRNO: Znate za Klintona i princa Endrua, na listi i bivši premijer, guverner i senator
Foto: Profimedia

skandal

ZBOG EPSTAJNOVE MADAM NE SPAVAJU MIRNO: Znate za Klintona i princa Endrua, na listi i bivši premijer, guverner i senator

Planeta -

To je lista najboljih deset na kojoj niko ne želi da bude.

Trenutak nakon što su federalci u četvrtak izveli Gilejn Maksvell zbog navodnog podvođenja maloletnica milijarderu-pedofili Džefriju Epstajnu, postalo je jasno da će mnogo poželeti da madam ne otkrije svoje tajne.

Budući da niko nije bio bliži pedofilskom milijarderu od Maksvelove, a mreža se protezala od Njujorka do Francuske, Izraela, Bakingemske palate i Kariba, oni koji su bili upleteni opravdano strahuju.

A njen prijatelj, TV voditelj Kristofer Mejson, rekao je da veruje da je imala pristup videokasetama sa svih Epstajnovih imanja - i snimci su nestali.

Na vrhu liste su uobičajeni skandal magneti, princ Endru, Bil Klinton i poznati advokat Alan Deršovic. Svi su se družili s Epstajnom, ali svaki od njih ima istoriju uspešnog izbegavanja nevolja.

Drugi Epstajnovi saradnici sa manje iskustva u vrućem sedištu mogli bi početi da se trgnu.

Vlasnik hedž fonda, Glena Dabin, na primer, koji je polovina ostvarenog super-para na Menhetnu: Njegova upečatljiva supruga je dr Eva Anderson-Dabin. Imaju troje dece i žive život sjajnog luksuza, sve privatne kuvare i privatne avione, sa kućama u Palm Biču, okrugu Vestčester, Švedskoj i ranč u Koloradu

Njegova supruga je izlazila s Epstajnom nekoliko godina pre nego što se udala za Dabina 1994. godine, a Anderson-Dubin je branila perverznog predatora nakon njegove osude 2008. godine zbog optužbi za prostituciju, rekavši da joj je "stopostotno prijalo da Džefri Epstajn bude u društvu moje dece"", koja su bila maloletnici u to vreme.

Oni potpuno negiraju tvrdnje žrtve žrtve seksualnog zlostavljanja Virginije Žifre, koja je u izjavi za 2016. godinu tvrdila da ju je Makvell poslao u Dubin na seks nakon njenog "treninga".

Cler Hejzel, danas poznata kao grofica Ajvi, nekada je bila samo redovna studentkinja na Državnom univerzitetu Ohajo (doduše, uz školarinu koju je Epstajn navodno plaćao). Potom se udala za Edvarda Ginisaiz čuvene porodice pivara 2001. godine.

Hejzel (44) bi mogla biti zanimljiva tužiocima, jer je radila za Epstajnadevedesetih godina i letela na njegovom avionu Lolita Ekpress najmanje 32 puta između 1998. i 2000. Mogla je da bude svedok kako se Maksvelova družila s drugim bogatim prijateljima.

Leri Samers, jednokratni mentor Šeril Sandberg i bivši predsednik Harvarda, pomogao je da se ojača Epstajnova reputacija, uzimajući 30 miliona dolara od milijardera za kreiranje Harvard-ovog Epstajnovog programa za matematičku biologiju i evolucionu dinamiku, prema Slate.

Ima mu se pojavilo u kartonima Lolita Ekpress-a, a privatna dobrotvorna organizacija finansirala je neprofitnu organizaciju koja proizvodi TV emisiju čiji je domaćin Samersova supruga, izvestio je Dejli Bist prošle godine.

Oženjeni političar Ehud Barak (77), bivši premijer Izraela, gledao je kako aktuelni premijer Benjamin Netanjahu izbegava svaki izzaov, dok Barakove veze sa Epstajnom predstavljaju stalni problem.

Barak se našao na meti Netanjahua, koji je tvitovao članke i fotografije Baraka kako napušta Epstajnovu gradsku kuću 2016. godine.

Jednom je rekao da je sreo Epstajna „više od 10 puta, a mnogo manje od sto puta, ali ne mogu vam tačno reći koliko. Ne brojim se. Tokom godina, video sam ga povremeno. "

Barak je priznao da je posetio Epstajna u dve njegove kuće u Njujorku i odleteo jednom do zloglasnog skrovišta, mada je negirao da učestvuje u bilo kakvim seksualnim zabavama ili orgijama.

Lesli Vekner, vlasnica milijardera Victoria's Secret, nikada nije optužena za ništa. Ali treba se zapitati zašto bi i tada velika kompanija navodno angažovala Epstajna, koji je tada bio malo više od proslavljenog bivšeg nastavnika matematike sa samo nekoliko godina na Volstritu, kao njegov finansijski savetnik 1987. godine, i tada bi mu dao punomoć njegovo bogatstvo.

"To je čudna veza", rekao je poznavalac za Njujork Magazin. "Njegovo samo što nije tipično da neko od tako ogromnog bogatstva odjednom daje svoj novac nekom momku za koji ljudi nikada nisu čuli. "

Na njegovu zaslugu, Vekner je povukao utikač na njihovoj vezi 2007. godine, rekavši: „Ne bih nastavio da radim sa bilo kojom osobom sposobnom za tako jezivo, bolesno ponašanje kao što je o njemu rečeno.“

Bivši guverner Novog Meksika Bil Ričardson (72) i bivši američki senator Džordž Mičel (86) verovatno nikada nisu zamišljali da budu deo seksualnog skandala tako kasno u svojim životima i karijeri.

Mičel je poznat po nadgledanju kompenzacionog fonda nadbiskupije Filadelfija za žrtve seksualnog zlostavljanja u kleru u 2018. godini.

Ričardson bi radije ostao upamćen otvaranju prve svemirske luke.

Sada njih dvoje čine sve što mogu kako bi se distancirali od Epstajna, naročito nakon hapšenja Maksvelove

Oboje su demantovali tvrdnje Žifreove da su je Epstajn i Maksvelova poučili da ima seks sa njima, uključujući jedan incident u kome je rekla da je pružila Mičelu seksualnu masažu u Epstajnovom dvorcu u Palm Biču gde je njeno "telo stavljeno na banket meni. "

"Nikada se nisam sreo, razgovarao ili imao bilo kakav kontakt sa gospođom Žifre", rekao je Mičel za Foks Njuz prošlog leta.

„U svojim kontaktima sa gospodinom Epstajnom nikada nisam primetio ili posumnjao na bilo kakvo neprimereno ponašanje sa maloletnim devojkama. Za njegove postupke saznao sam tek kada su objavljeni u medijima vezanim za njegovo gonjenje na Floridi. Nismo imali više kontakta. "

Takođe je Ričardson bio spreman da izda jak demanti prošlog leta, rekavši da je imao samo „ograničene“ interakcije sa Epstajnom i da nikada nije imao veze sa mladom ili maloletnom devojkom. Takođe je negirao da je ikada bio na ostrvu Pedofila ili sreo Žifreovu.

Kurir.rs/NY Post Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track