POTRAGA ZA NEMAČKIM RAMBOM JOŠ TRAJE: Otkriveno kako je razoružao 4 policajca i nestao u šumi (VIDEO)
Foto: Youtube/Bild

DOBRO POZNAJE TEREN

POTRAGA ZA NEMAČKIM RAMBOM JOŠ TRAJE: Otkriveno kako je razoružao 4 policajca i nestao u šumi (VIDEO)

Planeta -

Potraga za Nemcem, Ivom Raušem, i dalje traje.

Podsetimo, nemački Rambo, kako su ga prozvali mediji, krije se u šumi nadomak Openaua, a ne samo da je opremljen lukom i strelom nego je razoružao i nekoliko policajaca.

Kako prenose lokalni mediji, Rauš je u nedelju razoružao 4 policajca i od tada je u bekstvu. Za njim traga više od 100 pripadnika snaga reda.

"U početku je sarađivao sa njima, međutim, izvukao je pištolj niotkuda. Uperio ga je u jednog policajca i prilično ih iznenadio. Policajci nisu imali kud, pa su predali oružje da bi izbegli veću katastrofu", navedeno je.

Za Raušem tragaju i psi, ali oblast je dosta velika i nije ga lako naći. Pretpostavlja se da dobro poznaje teren. Građani su pozvani da ne izlaze iz svojih kuća.

"Psi se umore posle dva sata traganja, a osim toga, lako ih ometu i druge životinje u šumi", rekao je portparol policije.

Podsetimo, uzbuna je počela u nedelju kada su lokalni meštani u Opeanuu primetili muškarca u kamuflažnoj odeći, naoružanog lukom i strelom.

Bild navodi da je Rauš živeo tri godine u blizini pre nego što je deložiran iz kuće jer nije plaćao najamninu. Radio je na železnici, kao i na golf terenu, rekao je njegov bivši komšija ga je opisao kao "ne laku osobu".

Razno oružje i kanisteri benzina pronađeni su u njegovom stanu nakon što su ga deložirali, kao i mala streljana na tavanu. Muškarac je potom neko vreme živeo u svom automobilu pre nego što je ušao u kolibu na ivici šume.

Kurir.rs/RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track