Najnovije vesti

MUČE IH, PREMLAĆUJU, KORISTE STRUJNE UDARE: Šta sve na Krimu radi ruski FSB kako bi PRIMORAO ljude da svedoče!
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Izveštaj generalnog sekretara un

MUČE IH, PREMLAĆUJU, KORISTE STRUJNE UDARE: Šta sve na Krimu radi ruski FSB kako bi PRIMORAO ljude da svedoče!

Planeta

Službenici Federalne službe bezbednosti i drugih organa za sprovođenje zakona na okupiranom od strane Rusije Krimu koriste torture, pre svega premlaćivanje, strujne udare i davljenje kako bi prisilili ljude da svedoče.

To se navodi u nedavno objavljenom izveštaju Generalnog sekretara UN o Krimu, saopštila je u ponedeljak 13. jula posmatračka misija za ljudska prava UN u Ukrajini.

Niko od krivih službenika nije doveden pred lice pravde ni u jednom od slučajeva mučenja i zlostavljanja koje je zabeležila misija UN na Krimu. Sudovi su ili potpuno ignorisali žalbe žrtava na mučenje i zlostavljanje, ili su naredili istrage, koje su se formalno sprovodile. Medicinsko osoblje obično odbija da pregleda žrtve i evidentira telesne povrede koje su imali.

- Nivo nekažnjivosti bio je takav da su u nekim slučajevima službenici FSB izložili žrtve zlostavljanju na oči svojih pravnika koji su imenovani od strane države za obavljanje zaštite po nameni - navodi se u saopštenju misije.

U izveštaju generalnog sekretara UN o Krimu zahteva se od Rusije da dovede krivce za torture pred lice pravde i naglašava se da je zabrana mučenja i zlostavljanja apsolutna i ne predviđa nikakve izuzetke.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...