Najnovije vesti

GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO: Ovo je kao Hirošima! Prvo je izbio požar, a vatrogasci koji su ga gasili su nestali
Foto: Twitter/Printscreen

nikad nije video ovakvu katastrofu

GUVERNER BEJRUTA SE SLOMIO: Ovo je kao Hirošima! Prvo je izbio požar, a vatrogasci koji su ga gasili su nestali

Planeta

Libanski Bejrut pogodilo je nekoliko strašnih eksplozija, a prema informacijama lokalnog Crvenog krsta poginulo je najmanje 70 ljudi.

Bolnice su prepune, sve službe su uposlene i na terenu, a čitava situacija potpuno je slomila guvernera Bejruta Marvana Abuda, koji je pred novinarima zaplakao.

Dok su se oko njega videli dim i ruševine, Abud je katastrofu uporedio sa nuklearnim napadima na Hirošimu i Nagasaki tokom Drugog svetskog rata.

Iako se sumnja da je eksplozija nastala u skladištu eksplozivnih materijala u luci, tačan uzrok se još ne zna. Abud je potvrdio da je izbio požar i da su vatrogasci koji su došli da ga gase potom nestali.

"Tražimo ih, u ovom trenutku njih 10 je nestalo. Liči na sve ono što se dogodilo u Japanu, Hirošimi i Nagasakiju. Na to me podseća. Tokom celog svog života nisam video ovakvo uništenje. Ovo je nacionalna katastrofa", rekao je kroz suze.

Podsetimo, prvo se začuo manji udar, posle pet minuta su se pojavili crni i beli dim. Nakon toga odjeknula je snažna eksplozija i počeo je da kulja crveni dim. Čak i kilometrima daleko, polupani su izlozi na prodavnicama u mnogim gradskim kvartovima. Više o tome OVDE.

Kurir.rs/Popculture.com

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...