TELA ŽRTAVA JEZIVE SEKTE PRONAĐENA U DŽUNGLI: Isterivali đavola mučenjem ljudi! Policija pešačila 10 sati do grobnice!
Foto: Twitter / Ministerio Público

egzorcizam U PANAMI

TELA ŽRTAVA JEZIVE SEKTE PRONAĐENA U DŽUNGLI: Isterivali đavola mučenjem ljudi! Policija pešačila 10 sati do grobnice!

Planeta -

Tela žrtava zloglasne sekte Novo božje svetlo pronađene su u masovnoj grobnici u Panami, saopštila je lokalna policija dodajući da je istraga još u toku.

Tela su pronađena u blizini grobnice u kojoj je u januaru ove godine pronađeno sedam leševa. Žrtve su bile povezane sa sektom za koju se veruje da je bila opsednuta egzorcizmom.

Državni tužilac Azael Tugri rekao je da je grobnica na zabačenom delu regije Ngabe Bugle do koje su istražitelji morali da pešače čak 10 sati. Od glavnog grada države, Panama sitija, udaljena je 350 kilometara.

"U ovom trenutku nije moguće utvrditi broj tela kao ni pol žrtava" rekao je Tugri.

Policija je pre nekoliko dana uhapsila navodnog vođu sekte Novo božje svetlo u vezi sa žrtvama iz grobnice koju su pronašli u januaru.

Tada su među pronađenim telima našli i ostatke jedne trudnice, njeno petoro dece i i jednog tinejdžera, a do otkrića ne bi ni došlo da policiju nije alarmiralo troje begunaca koje je sekta držala u zatočeništvu.

Policija je upala u sedište Novog božjeg svetla gde su zatekli jezive prizore. Najpre su oslobodili 15 zatočenih ljudi koje su članovi sekte namamili iz obližnjih sela, a potom su u jednoj crkvici pronašli golu ženu okruženu mačetama i noževima, a pokraj nje bila je i ritualno zaklana koza.

Policija je tada rekla kako su članovi sekte sprovodili egzorcizam nad ljudima koje su mučili na razne načine.

Kurir.rs/ BBC, Foto: Twitter / Ministerio Público

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja