LOVAC NA NLO TVRDI DA JE U OBLASTI 51 OTKRIO NEŠTO ŠOKANTNO: Kriju ogromne vanzemaljske robote! Evo šta bi to moglo biti
Foto: Google Earth

za ljubitelje teorija zavera

LOVAC NA NLO TVRDI DA JE U OBLASTI 51 OTKRIO NEŠTO ŠOKANTNO: Kriju ogromne vanzemaljske robote! Evo šta bi to moglo biti

Planeta -

Samoproklamovani lovac na NLO, Skot C. Varing, ubeđen je da se izvesni vanzemaljski robot od 16 metara visine nalazi u misterioznoj Oblasti 51, u SAD.

Ubeđen je da je u strogo čuvanoj vojnoj bazi u Nevadi video nešto neobično dok je pretraživao to područje pomoću Gugla.

Tvrdi da se između brojnih zgrada nalazi i jedan objekat čudnog oblika i da je reč o velikom robotu.

Čak je naveo i koordinate (37°13'26.26"N 115°49'2.37”W), gledajući snimke sa Gugla.

foto: Google Earth

"Pronašao sam tamnu figuru od oko 16 metara u Oblasti 51 i čini se da postoji još jedna, sa desne strane, ali manja. Kada sam pogledao starije fotografije te iste lokacije, primetio sam da se figura uglavnom pomera u stranu i menja pozu na svakoj sledećoj fotografiji", rekao je.

Budući da je ljubitej priča o NLO-ima i teorija zavere, smatra da je ova anomalija još jedan dokaz da američke vazdušne snage nešto kriju već godinama ili da eksperimentišu sa robotima koji bi mogli da se koriste u borbama.

foto: Google Earth

Ipak, moguće je da se jednostavno radi o nekoj zgradi ili senci. Osim toga, postoji i naučno objašnjenje za ovako nešto, a zove se pareidolija. U pitanju je psihološki fenomen kada ljudi u određenim objektima ili obrascima vide nešto što zapravo ne postoji. Ukratko, pridavanje smisla nečemu što čujemo ili vidimo a što, zapravo, nema smisla niti značenja.

Ovo nije prvi put da se Varing oglašavao na internetu tvrdeći da je došao do velikih "vanzemaljskih otkrića".

Bilo kako bilo, Oblast 51 svakako ostaje jedna od najzaštićenijih oblasti, ne samo u Americi, već i u svetu, a fotografije baze pokazuju da se tamo osim određenih objekata i mašinerije nalazi i, recimo, teren za bejzbol.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track