U OBRAČUNU MAFIJE UBIJEN NEVINI MLADIĆ: 11 godina KASNIJE porodici stigao debeli račun jer ćerka NARKO-BOSA i ubica nema prihode!
Foto: Profimedia

šok u italiji

U OBRAČUNU MAFIJE UBIJEN NEVINI MLADIĆ: 11 godina KASNIJE porodici stigao debeli račun jer ćerka NARKO-BOSA i ubica nema prihode!

Planeta -

Porodici dvadesetčetvorogodišnjeg Nikole Skarpa, koji je ubijen pre 11 godina u obračunu dve napuljske mafijaške porodice, stigao je račun da plati 18.000 evra za sudske troškove, jer ubica "ne poseduje ništa, a neko mora platiti troškove parnice", stoji u obrazlozenju presude, prenosi Džrnale.

Apsurdna sudska presuda donesena je nakon što je u procesu utvrđeno da ubica Emanuela Taračano, u vreme zločina dvadesetdvo-godišnja kćerka pokojnog mafijaskog bosa, nema nikakve imovine niti prihoda, pa će sada porodica koja je već pogođena tragedijom gubitka sina, morati da plati hiljade evra, jer se nevini mladić našao na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme.

Ubica Emanuela, hitac iz pištolja ispalila je u vazduh kao upozorenje pripadnicima protivničkog klana, sa kojima su se borili za kontrolu teritorije u delu Napulja poznatog kao Španski kvartovi. Ali metak je usmrtio nevinog mladića.

Ubica je osuđena na osam godina zatvora, ali kazna je stigla i porodicu žrtve jer moraju da plate 18.000 evra.

Advokat porodice Skarpa najavljuje da će tražiti intervenciju predsednika Italije Serđa Matarele da posreduje u ovom apsurdnom obrtu sudskog procesa čije su zrtve ubijeni mladić, ali i njegova porodica.

"Drzava nije bila u stanju da garantuje sigurnost žrtvi, a sada traži da majka i sestra plate sudske troškove. To je ismevanje onih koji već pate zbog gubiuka sina i brata", izjavio je advokat porodice žrtve Anđelo Pizani.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track