JERMENIJA SE OGLASILA: Ubijeno je oko 200 azerbejdžanskih vojnika, naše snage imaju samo jedan zadatak - da pobede!
Jermenski vojnici i dobrovoljci, Foto: Profimedia

crni bilans

JERMENIJA SE OGLASILA: Ubijeno je oko 200 azerbejdžanskih vojnika, naše snage imaju samo jedan zadatak - da pobede!

Planeta -

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska u sukobima u Nagorno-Karabahu pretrpela velike gubitke - ubijeno je oko 200 vojnika, uništeno oko 30 jedinica vojne tehnike i oko 20 bespilotnih letelica.

Prema njegovim rečima, situacija na terenu je kao i ranije, sukobi se nastavljaju na severu i jugu teritorije.

„Borbe se i dalje vode, protivnik je pretrpeo velike gubitke, oko 200 vojnika je ubijeno, oko 30 oklopnih vozila uništeno i oko 20 bespilotnih letelica oboreno“, precizirao je.

Što se tiče jermenske strane, Ovanisjan kaže da bilans još nije u potpunosti precizan – od oko 100 ranjenih nekoliko desetina je prebačeno u Jerevan na lečenje, dok su ostali smešteni u lokalnim bolnicama.

Prethodno je Ministarstvo odbrane nepriznate države Nagorno-Karabah saopštilo da je tokom sukoba sa snagama Azerbejdžana poginulo 17 jermenskih vojnika, dok je više od 100 ranjeno.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan sastao se sa rukovodstvom oružanih snaga te zemlje i tom prilikom izjavio da pred njima stoji samo jedan zadatak – da pobede.

„Naše oružane snage imaju samo jedan zadatak, a to je da pobede. Ceo jermenski narod, kao i uveo, je uz vojsku“, rekao je on.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track