Najnovije vesti

DRAMATIČAN SNIMAK NAPADA U NAGORNO-KARABAHU: Azerbejdžan uništio tenkovski i raketni sistem Jermena, sve je otišlo u vazduh
Foto: EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY

krvavi sukobi

DRAMATIČAN SNIMAK NAPADA U NAGORNO-KARABAHU: Azerbejdžan uništio tenkovski i raketni sistem Jermena, sve je otišlo u vazduh

Planeta

U kontranapadu koji je pokrenula azerbejdžanska vojska u Nagorno-Karabahu, jermenska vojska zabeležila je gubitke.

"Danas do 17.30 sati, na različitim delovima fronta uništili smo neprijateljski sistem bacač raketa Uragan, dva sistema protuzračne odbrane OSA, četiri bacača raketa BM-21 Grad, borbeno vozilo pešadije, 16 tenkova, četiri haubice D-20 i dva kamiona uništeni su u različitim smerovima fronte", navedeno je u saopštenju iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Ministarstvo je, takođe, podelilo vazdušne snimke napada na tenkovski, topnički i raketni sistem jermenske vojske.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji dodira u Nagorno-Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika.

Prema navodima Ministarstva odbrane Jermenije, Nagorno-Karabah je bio meta vazdušnih i raketnih napada. Jerevan tvrdi da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

Jermenske vlasti su potom proglasile opštu mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno-Karabah, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

Kurir.rs/Anadolija/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...