BACI ORUŽJE I LEZI NA ZEMLJU: Ovo je trenutak užasa u Parizu, posle koga je likvidiran Čečen koji je obezglavio profesora VIDEO
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

opasno

BACI ORUŽJE I LEZI NA ZEMLJU: Ovo je trenutak užasa u Parizu, posle koga je likvidiran Čečen koji je obezglavio profesora VIDEO

Planeta -

Na video snimku lokalnog stanovnika Pariza vidi se kako policija pokušava da uhapsi naoružanog muškarca, a može se čuti kako viče na nekoga ko se ne vidi na snimku i nišane ka toj osobi.

Više puta mu viču da na francuskom „baci pušku“ i „spusti se na zemlju“. U jednom trenutku se čuje policajac koji kaže da „puca“, ali kaže „ovo su klikeri“ - što sugeriše da je tinejdžer pucao iz pejntbol pištolja.

Novi povici se čuju dok se policija kreće putem, gde je skrivena od pogleda iza nekih stabala. Nekoliko sekundi kasnije čucće se više pucnjeva dok policija puca na osumnjičenog.

Francuski učitelj kojeg je juče obezglavio 18-godišnji islamistički terorista zbog pokazivanja karikatura proroka Muhameda na času identifikovan je kao Samuel Pati, preneo je “Dejli mejl”.

Pati (47) je primao pretnje nakon što je pre desetak dana otvorio diskusiju oko karikatura na temu slobode govora i izražavanja.

Njega je u predgrađu Pariza Konflan Sent Onoren ubio Abulah A. iz Čečenije. Muslimanski roditelji su se razbesneli jer je Pati odlučio da prikaže karikature proroka Muhameda u razredu, nazivajući ga “siledžijom” u snimku koji je džamija delila nekoliko dana pre nego što je učitelj ubijen.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track