EVO KAKO ITALIJANI IZBEGAVAJU VLADINE MERE: Zatvore kafiće u ponoć, a 15 minuta kasnije se sve ponovo otvara!
Foto: Profimedia

neodgovornost u vreme pandemije

EVO KAKO ITALIJANI IZBEGAVAJU VLADINE MERE: Zatvore kafiće u ponoć, a 15 minuta kasnije se sve ponovo otvara!

Planeta -

Italijani su domišljati kada je reč o izvrdavanju zakonskih ograničenja, a poslednji primeri stigli su kada su donesene restrikcije usled širenja broja zaraženih koronavirusom.

Aldo Manoieri, vlasnik kafića Bar Plaza Cafè u Catanzaru Lidu, uredno je, već prve noći, zatvorio lokal tačno u ponoć. Svi su gosti izašli, vrata su zaključana, svetla su pogašena.

Samo petnaest minuta kasnije svetla su upaljena, vrata su otvorena, gosti su se vratili, a stigli su i novi.

Njegov kafić inače radi danonoćno i po toj osnovi plaća i porez, pa ne mora zalepiti obaveštenje o radnom vremenu (budući da je permanentno).

Karlota i Bepe Fačini, vlasnici kafića Mavit Bar, koji je smešten odmah nasuprot Železničke stanice u Bolonji, sada zatvaraju u ponoć, po uredbi, a otvaraju u jedan sat posle ponoći.

U vladinoj uredbi, na osnovu dekreta o vanrednom stanju usled zdravstvenih prilika, lepo i jasno piše da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni najkasnije u ponoć.

Međutim, nije propisano od kojeg sata objekti smeju ponovo biti otvoreni za goste.

Širom Italije se lokali zatvoreni u ponoć otvaraju ponovo, ako ne petnaest minuta iza ponoći, a ono u jedan, "držeći se zakona kao pijan plota", piše Jutarnji list.

Najdomišljatiji su u Napulju i okolini. Đuzepe De Luka, guverner Kampanije, doneo je zbog toga oblasnu uredbu da svi ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni od 23.00 do 5.00.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track