KORONA NEĆE NIKAD NESTATI, A NI VAKCINA GA NEĆE SKROZ ZAUSTAVITI: Britanski naučnik objašnjava šta je veća pretnja od covid-19
Foto: Printscreen Youtube

prognoza

KORONA NEĆE NIKAD NESTATI, A NI VAKCINA GA NEĆE SKROZ ZAUSTAVITI: Britanski naučnik objašnjava šta je veća pretnja od covid-19

Planeta -

"Koronavirus verovatno nikada neće nestati i vakcina ga neće zaustaviti u potpunosti", rekao je britanski ser Patrik Valans u obraćanju pred Domom lordova.

Valans, naučnik i klinički farmaceut, i odnedavno i glavni savetnik za nauku pri Parlamentu Velike Britanije, smatra da će korona jednog dana biti kao grip i izbijati svake godine.

Istakao je da ministri i stručnjaci treba da prestanu sa prevelikim obećanjima i budu realistični kada je reč o pojavi vakcine protiv koronavirusa.

"Najverovatnije se neće proizvesti pre proleća", rekao je Valans.

Takođe, rekao je da veruje da je grip i dalje najveća pretnja Velikoj Britaniji.

"Mislim da je malo verovatno da ćemo imati vakcinu koja u potpunosti zaustavlja virus, verovatno će ova bolest kružiti. Svakako, kako rukovođenje pandemijom bude bolje, vakcinacijom će se smanjiti šanse za inficiranjem i bolest neće biti toliko ozbiljna, ali će onda korona više ličiti na sezonski grip nego na bilo šta drugo. To će verovatno biti put kojim se krećemo", rekao je.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track