SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU Jerevan: Oboren azerbejdžanski borbeni avion! Baku: Jermenija granatira Tatarsku oblast
Foto: EPA / Karo Sahakyan / ArmGov

borbe

SUKOBI U NAGORNO-KARABAHU Jerevan: Oboren azerbejdžanski borbeni avion! Baku: Jermenija granatira Tatarsku oblast

Planeta -

Portparol jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanijan saopštila je danas da je vojska nepriznatog Nagorno-Karabaha oborila borbeni avion azerbejdžanske vojske u južnom delu linije kontakta u tom spornom regionu, što je Baku demantovao.

"Jedinice Odbrambene armije Nagorno-Karabaha oborile su oko 08:30 neprijateljski avion u južnom pravcu. Situacija je napeta, ali relativno stabilna", napisala je Stepanijan na Fejsbuku, prenosi Tas s.

Baku je demantovao tu informaciju.

"Informacija jermenske strane o navodnom obaranju azerbejdžanskog aviona je lažna", saopštilo je azerbejdžansko ministarstvo odbrane.

BAKU: JERMENIJA GRANTIRA TATARSKU OBLAST

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je jermenska strana pokrenula artiljerijski napad na oblast Tartar u blizini sporne oblasti Nagorno-Karabah.

"Od rano ujutro jermenske oružane snage izvode napade na grad Tartar i Tartarsku oblast, koristeći artiljerijski sistem", kaže se u saopštenju, prenosi Tas s.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track