POSLEDNJA DEBATA POTPUNO SUPROTNA OD DRUGE: Pljuštale optužbe između Trampa i Bajdena! TRAMP PEUZEO ŠOU, čak ga i CNN hvali! VIDEO
Foto: Profimedia/Chip Somodevilla/AFP

AMERIČKI PREDSEDNIČKI IZBORI

POSLEDNJA DEBATA POTPUNO SUPROTNA OD DRUGE: Pljuštale optužbe između Trampa i Bajdena! TRAMP PEUZEO ŠOU, čak ga i CNN hvali! VIDEO

Planeta -

Kandidati za predsednika SAD Donald Tramp i Džo Bajden održali su u četvrtak uveče poslednju debatu pred predsedničke izbore, a glavne teme bile su borba protiv korona virusa, imigracija, kriminal i porez.

Bivši američki potpredsednik i kandidat demokrata Bajden ponovio je zamerke Trampu o odgovoru na pandemiju korona virusa, navodeći da svako ko je dozvolio da umre više od 220.000 ljudi ne bi trebalo da bude predsednik.

Istovremeno, Bajden je upozorio da dolazi mračna zima, kada se radi o pandemiji.

Sa druge strane aktuelni predsednik Tramp i kandidat republikanaca optužio je Bajdena da će zatvoriti zemlju ukoliko postane predsednik.

"Staviće zemlju u karantin ukoliko i jedna osoba u našoj masivnoj birokratiji kaže da je zatvori", rekao je Tramp, prenosi Glas Amerike.

Dvojica kandidata, oba u sedamdesetim godinama, nisu se čuli tokom uvodnih izlaganja protivkandidata, pre svega jer im je nezavisna Komisija za predsedničke rasprave naizmeničko isključivala mikrofone kako ne bi prekidali jedan drugog, što je bilo potpuno drugačije u odnosu na drugu debatu kada su jedan drugom upadali u reč.

Čak i Si-En-En hvali Trampa

Prva reakcija na Si-En-Enu je bila da predsednik nije ličio na sebe, da je bio smiren i da je uspeo da istakne dobre argumente protiv Bajdena.

Ipak, novinar je rekao da je Tramp "lagao kao Pinokio".

Dvojica kandidata vodila su oštru polemiku i oko imigracione politike, pri čemu je Bajden osudio politiku razdvajanja porodica i nabedio Trampa da postavlja kaveze na granici sa Meksikom.

Tramp je odgovorio da administracija planira da opet spoji porodice ali na legalan način, kao i da karteli zloupotrebljavaju decu kako bi ilegalno ušli u zemlju, prenosi CNN.

Tokom debate Bajden je ponovio optužbe na Trampov račun da ne plaća porez, na šta je on odgovorio da je platio milione i milione poreza.

Kada se radi o navodnim pokušajima Irana i Rusije da se mešaju u predsedničke izbore, Bajden je kazao da će se obračunti sa njima dok je Tramp samo kratko odgovorio da je upoznat sa tim.

Sukobili su se i oko politike prema Afroamerikancima, na šta je Tramp rekao da je on poslednja osoba koju bi trebalo nabediti za rasizam.

Oni su tokom debate raspravljali i o drugim temama poput Kine, zdravstvenog sistema, ekonomiji, klimatskim promenama.

Tramp preuzima šou

Pošto je u debati Tramp istakao da je Bajden bio protiv hidrauličkog frakturiranja, Bajden je to demantovao i rekao Trampu da nađe snimak na kom to govori.

Tramp se odmah po završetku debate oglasio na Tviteru, tj. njegov tim je postavio snimak koji dokazuje tvrdnje predsednika SAD.

Rik Santorum: Bajden gledao u sat, Tramp dominantan

Ričard Džon Rik Santorum, republikanski političar, rekao je na Si-En-Enu da je Tramp pobedio u debatu, pogotovo u situaciji kada mu je reako da "stalno gleda u kameru kao klasičan političar"

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Chip Somodevilla/AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track