BAJDEN POBEDIO U PREDSEDNIČKOJ DEBATI! ANKETA CNN: Odradio je bolji posao od Trampa, 53 odsto glasača uz njega
Foto: AP / Patrick Semansky

sad

BAJDEN POBEDIO U PREDSEDNIČKOJ DEBATI! ANKETA CNN: Odradio je bolji posao od Trampa, 53 odsto glasača uz njega

Planeta -

Džozef Bajden je odradio bolji posao u završnoj debati pred predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazuje trenutna anketa CNN-ovih posmatrača.

Ukupno je 53 odsto glasača koji su pratili debatu kazalo da je Bajden pobedio u meču, dok ih je 39 odsto izjavilo da je republikanac Donald Tramp bio bolji. Gledaoci su dodali da su Bajdenove kritike prema Trampu bile uglavnom korektne, i to u procentu od 76 odsto, dok 26 odsto publike smatra da je Bajden bio nefer.

Podeljena su mišljenja i kada je reč o Trampovim napadima na Bajdena. Polovina publike smatra da je Tramp bio fer, a 49 odsto da nije.

Podsetimo da je u anketi CNN-a nakon prve predsedničke debate samo 28 odsto gledaoca reklo kako smatra da je predsednik Trump pobedio u debati, a 67 odsto ih je njegovu kritiku na račun Bajdena nazvalo nepravednom.

Sve u svemu, finalna debata nije puno uticala na promenu utisaka ni o jednom kandidatu. Povoljni stavovi o Bajdenu pre debate iznosili su 55 odsto, a u intervjuima nakon debate i dalje su na stabilnih 56 odsto. Isto tako je i Tramp ostao na 42 odsto.

Anketu CNN-a nakon debate provela je američka kompanija za istraživanje tržišta SSRS kojom upravlja grupa profesionalaca iz društvenih nauka, a anketa uključuje intervjue s 585 registrovanih birača koji su pratili predsedničku debatu 22. oktobra.

Svi ispitanici su prvobitno intervjuisani početkom ovog meseca bilo telefonom ili putem interneta, i nagovestili su da planiraju gledati finalnu debatu te da bi bili voljni da ponovo budu kontaktirani.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track