BEBU NAŠLI NA AERODROMU, PA JOJ SILOM TRAŽILI MAJKU Katarske vlasti primorale 13 Australijanki da prođu rigorozne preglede (VIDEO)
Foto: Profimedia

skandal

BEBU NAŠLI NA AERODROMU, PA JOJ SILOM TRAŽILI MAJKU Katarske vlasti primorale 13 Australijanki da prođu rigorozne preglede (VIDEO)

Planeta -

Katarske vlasti su informisale nadležne u Australiji da su trinaest Australijanki skinuli s leta i priveli na aerodromu u Dohi, gde je izvršen detaljan pregled da bi se ustanovilo da li su povezane sa napuštanjem jedne bebe, novorođenčeta koje ostavljeno na aerodromskom terminalu.

Australijanke su bile prinuđene da se podvrgnu detaljnom medicinskom pregledu na aerodromu Hamad u Dohi, navodi se u izveštaju TV mreže 7 njuz.

Ministarka spoljnih poslova Australije Mariz Pejn ocenila je da reč u "neverovatnom incidentu" i potvrdila da su tim povodom, katarskim vlastima preneti izrazi nezadovoljstva.

"Nikada u svom životu nisam čula za sličan slučaj. Preneli smo nedvosmisleno naš stav katarskim vlastima", rekla je Pejnova i potvrdila da tokom ove nedelje očekuje detaljan izveštaj katarskih vlasti, preneo je Rojters.

Nakon povratka u Australiju, putnice iz Katara su otišle u karantin gde su dobile svu neophodnu zdravstvenu negu i psihijatrijsku pomoć.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track