HAOS U RIMU, ITALIJANI BESNI ZBOG NOVIH KORONA MERA: Vodeni topovi, dimne bombe i petarde! Sirene odjekuju ulicama (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA / Claudio Peri

neredi u italiji

HAOS U RIMU, ITALIJANI BESNI ZBOG NOVIH KORONA MERA: Vodeni topovi, dimne bombe i petarde! Sirene odjekuju ulicama (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Gnevni italijanski demonstranti večeras su palili kontejnere u centru Rima, prevrtali parkirane mopede i električne trotinete, bacali dimne bombe, protestujući zbog novih ograničenja uvedenih radi suzbijanja epidemije korona virusa.

Policija je odgovorila silom kako bi rasturila protest, a obilno je koristila i šmrkove.

Demonstranti, medju kojima je bilo nekih s kapuljačama i članova ekstremno desne grupe, pobunili su se zbog skraćenja radnog vremena kafea i restorana, i zatvaranja teretana, bioskopa i pozorišta

Danas je peti uzastopni dan nasilnih protesta u Italiji, zbog kojih je prethodnih dana tokom noći uvodjen policijski čas u Napulju i Rimu.

Pošto se sinoćni protest u Milanu pretvorio u nemire, policija je uhapsila 28 ljudi.

U Torinu je uhapšeno najmanje 11 osoba, od kojih su dve razbile izlog butika luksuznog brenda "Guči" (Gucci) i s lutke skinule pantalone.

U Evropi je registrovano više od 250.000 smrtnih slučajeva od posledica zaraze korona virusom.

foto: EPA / Claudio Peri

Vlade evropskih država ograničenjima nastoje da spreče širenje infekcije kako bi izbegle da se bolnice prepune ;i zdravstveni sistem kolabira.

S druge strane, nezadovoljstvo zbog ponovnog uvođenja ograničenja raste širom kontinenta.

foto: EPA / GIUSEPPE LAMI

Noćni policijski čas uveden je u francuskim gradovima, škole su zatvorene u Severnoj Irskoj i Češkoj. Nemački zvaničnici su uveli zabranu kretanja u nekim oblastima blizu granice s Austrijom.

Stroži propisi u vezi s korišćenjem maski uvode se širom kontinenta, uključujući Rusiju. Španski lekari su danas stupili u štrajk u celoj zemlji, prvi put u 25 godina, zbog loših uslova rada.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track