Najnovije vesti

SLIKAO SE NASMEJAN, A ONDA KRENUO U POKOLJ: Ubica iz Nice veče pre napada bratu poslao poruku koja je slutila na zlo (FOTO)
Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD / POOL MAX

porodica u šoku

SLIKAO SE NASMEJAN, A ONDA KRENUO U POKOLJ: Ubica iz Nice veče pre napada bratu poslao poruku koja je slutila na zlo (FOTO)

Planeta

Samo 20 dana pre nego što će da počini pokolj u katoličkoj katedrali u Nici, 21-godišnji tunišanski migrant Brahim Oso pozirao je nasmejan i srećan što se konačno dokopao Evrope.

Fotografisale su ga vlasti u italijanskom lučkom gradu Bariju, gde je Oso 8. oktobra stigao preko Lampeduze. Prethodno je na 20 dana proveo u karantinu na brodu.

Zabeleženo je i njegovo ime, datum rođenja i otisci prstiju i odveden je u centar za pritvor migranata.

Sledećeg dana, obavešten je da nema zakonsko pravo da boravi u Italiji i dobio je naredbu da napusti zemlju u roku od sedam dana. Ali, umesto da bude zadržan i deportovan, Oso je pušten. Italijanske vlasti istražuju kako i zašto se to dogodilo.

U međuvremenu je vozom stigao do Pariza, nakon što je uspeo da neotkriven pređe francusku granicu. Smatra se da je u Parizu boravio do 29. oktobra, na dan masakra, kada je uhvatio voz za Nicu.

Došao je u grad u grad na Azurnoj obali 6.30 ujutro i poznato je da je poslao fotografiju bazilike Notr Dam, iste crkve u kojoj će kasnije izvršiti napad, svom bratu u Tunisu, rekavši da tamo želi da prenoći.

Кad se crkva otvorila u 8.30 ujutro, ušao je unutra i zadržao se oko pola sata pre nego što je izvadio nož. Ubio je tri osobe, dve žene i muškarca, a dvema žrtvama je odrubio glavu.

Lokalna policija je stigla na mesto zločina u 9.10 i ispalila 14 metaka na napadača koji je pomahnitalo vitlao nožem i vikao "Alahu Akbar".

Istražitelji su u njegovoj torbi pronašli još dva noža, Kuran i dva mobilna telefona. Francuskim službama bezbednosti napadač je bio nepoznat. Trenutno se nalazi na lečenju.

Porodica Oso, iz siromašnog tunižanskog grada Buhajla, kaže da je sve vreme bila u kontaktu sa 21-godišnjim Brahimom od kada je stigao u Francusku. A onda je usledio šok kada se u medijima pojavila slika na kojoj leži krvav nakon što je upusan prilikom hapšenja.

"Na slikama smo videli našeg sina", rekli su njegovi roditelji.

Kurir.rs/Dejli mejl/San

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...