DRAMATIČNI PRIZORI IZ ČELJABINSKA: Snažna eksplozija u gradskoj bolnici, evakuisano preko 150 ljudi! Vatra i dalje bukti (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/AiRad

rusija

DRAMATIČNI PRIZORI IZ ČELJABINSKA: Snažna eksplozija u gradskoj bolnici, evakuisano preko 150 ljudi! Vatra i dalje bukti (VIDEO)

Planeta -

U gradskoj bolnici №2 u Čeljabinsku dogodila se snažna eksplozija u prostoriji u kojoj su se čuvale boce sa kiseonikom. Evakuisano je preko 150 ljudi, nema povređenih. Očevici su na internetu objavili snimak eksplozije.

Prema preliminarnim podacima, uzrok nesreće bi mogle biti nepravilnosti nastale prilikom montiranja opreme.

Ministarstvo zdravlja Rusije je saopštilo da je svih 158 pacijenata zaraženih koronom, koji su se lečili u bolnici u kojoj se dogodila eksplozija, prevezeni u druge medicinske ustanove. Ističe se da su prvo prevezeni teški bolesnici, priključeni na kiseonik.

Požar se proširio na oko 50 kvadratnih metara. Vatra je zahvatila prizemlje i prvi sprat. Gori i nekoliko spratova susedne zgrade.

Na lice mesta su izašli vatrogasci. Pokrenuta je istraga. Gubernator Čeljabinske oblasti Aleksej Teksler proglasio je vanrednu situaciju na nivou grada.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track