ILHAM ALIJEV DOPUTOVAO U KARABAH Vozio je oklopno vozilo dok su se oko njega smenjivale ruševine, a supruga ga snimala FOTO, VIDEO
Foto: Profimedia/Sputnik

predsednik azerbejdžana

ILHAM ALIJEV DOPUTOVAO U KARABAH Vozio je oklopno vozilo dok su se oko njega smenjivale ruševine, a supruga ga snimala FOTO, VIDEO

Planeta -

Putovanje azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva teritorijama koje je osvojila njegova vojska u Karabahu zabeležila je njegova supruga Mehriban Alijeva u video snimku koji je objavila na svom Instagram profilu.

Alijev je sa suprugom otputovao ​​u regiju Agdam, koju je Baku dobio na osnovu trilateralnog sporazuma sa Jermenijom i Rusijom. Predsednik je snimljen kako vozi oklopno vozilo iz koga se vide ruševine.

foto: Profimedia/Sputnik

Mehriban Alijeva je 16. novembra objavila video sa njihovog putovanja u Džebraljski rejon u Nagorno-Karabahu, koji je takođe pripao Azerbejdžanu.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track