Najnovije vesti

MIGRANTI NAPRAVILI KAMP U CENTRU PARIZA Specijalci im rasturili šatore, oni odbijali da odu! Demonstranti se sukobili sa policijom
Foto: Profimedia/MICHEL SETBOUN/Sipa Press

francuska

MIGRANTI NAPRAVILI KAMP U CENTRU PARIZA Specijalci im rasturili šatore, oni odbijali da odu! Demonstranti se sukobili sa policijom

Planeta

Migranti su napravili kamp u centru Pariza, ali ga je policija rasturila, sukobljavajući se sa demonstrantima koji su došli da podrže migrante.

Veliki broj istovetnih šatora bio je postavljen na Trgu Republike, u samom srcu francuske prestonice, prenosi RT.

Kamp je organizovala Utopija56, grupa koja se zalaže za prava migranata. Iz te organizacije tvrde da se radi o 450 migranata koji su bili među više od 2.000 iseljenih iz improvizovanog naselja u Sen Deniju, predgrađu Pariza.

​Prema njihovim navodima, tih 450 migranata nije dobilo smeštaj posle raseljavanja tog naselja, pa su došli u centar Pariza da ga traže.

Međutim, nedugo po postavljanju šatora na Trgu Republike, pojavila se specijalna policija, koja je počela da uklanja kamp.

Uklanjanje nije prošlo glatko, budući da su neki od migranata odbili da odu, a pojavila se i grupa demonstranata koja ih je podržavala, te je došlo do sukoba sa policijom.

​Utopija56 zatražila je od francuskih vlasti da obezbedi mesto za smeštaj 1.000 migranata beskućnika i da napravi stalni sistem za prijem migranata.

​Ukupan broj ilegalnih migranata koji žive u Parizu nije poznat. Grupe za prava migranata proceljivale su da ih čak 2.000 spava na ulicama Pariza.

Prema vladinim procenama iz 2018. godine, oko 150.000 do 400.000 ih živi smo u predgrađu Pariza Sen Deniju.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...