Najnovije vesti

MILIJARDER PODELIO MILIONE ZAPOSLENIMA: Toliko ih je usrećio da se njegova sekretarica penzionisala u 36. godini!
Foto: Youtube/Printscreen

svakom bi dobro došao ovakav šef

MILIJARDER PODELIO MILIONE ZAPOSLENIMA: Toliko ih je usrećio da se njegova sekretarica penzionisala u 36. godini!

Planeta

Milijarderski preduzetnik Metju Molding (48) ostvario je jednu od najvećih isplata u britanskoj istoriji nakon što su cene deonica njegove firme "Grupa Hat" (The Hut Group) skočile.

Molding je isplatio neverovatna 933 miliona evra, a pobrinuo se za svoje zaposlene. Iz zahvalnosti im je prošle godine podelio udeo od oko 23 miliona evra, a neki od njih su time postali multimilioneri ili su jednostavno odlučili da se penzionišu.

"Niko nije dobio manje od par stotina hiljada", rekao je Molding.

Molding, koji priznaje da je kasno počeo da se bavi poslovima na internetu, sa Džonom Galemorom je 2004. godine započeo prodaju CD-ova, a tokom proteklih 16 godina, zgrnuo je veliko bogatstvo.

Njegova firma poseduje oko 100 vebsajtova koji se bave prodajom raznoraznih proizvoda, od kozmetike do proteinskih suplemenata. Iako se Grupa Hat na berzi našla u septembru, vrednost deonica je skočila.

Molding, inače otac četvoro dece koji živi u Lankaširu, rekao je da je radoholičar koji svojom poslovnom imperijom upravlja sa mobilnog telefona. Radi tokom celog dana i pije po 20 šoljica kafe.

Uprkos svemu, vodi računa o zdravlju i redovno ide u teretanu, ali i na luksuzna putovanja sa porodicom.

Godišnju platu od 750.000 funti daje u dobrotvorne svrhe, a još 10 miliona funti dao je za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Kada je reč zaposlenima za koje se pobrinuo, svako je od menadžera do vozača koji ga voze na aerodrom dobio određenu sumu. Njegova lična asistentkinja je, zahvaljujući novcu od deonica koji je dobila, odlučila da se penzioniše u 36. godini.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...