Najnovije vesti

BRUTALAN SNIMAK OBIŠAO PLANETU: Svi su mislili da je tinejdžera bacio na pod jer nije nosio masku, ali se saznala istina (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

lažna vest

BRUTALAN SNIMAK OBIŠAO PLANETU: Svi su mislili da je tinejdžera bacio na pod jer nije nosio masku, ali se saznala istina (VIDEO)

Planeta

Zvuk udarca glave australijskog tinejdžera o pod zabeležen na snimku koji kruži društvenim mrežama odjeknuo je širom sveta, kao primer "tiranije" protiv onih koji ne nose zaštitne maske. Međutim, deo o maskama je laž.

Video prikazuje kako radnik obezbeđenja zahvatom s leđa guši mršavog tinejdžera, kojeg potom obara na pod tako da glava mladića udara u pod proizvodeći jak zvuk. Radnik obezbeđenja ga potom podiže i nosi kao krpenu lutku. Izbacuje ga posle kroz vrata.

Ispostavilo se da se incident dogodio ranije ovog meseca u pabu hotela nedaleko od Melburna, a neidentifikovani tinejdžer izbačen je zbog nedoličnog ponašanja, navodi se u izveštajima lokalnih medija. Očevici su rekli da je 18-godišnjak pre snimljenog incidenta bio izbačen iz paba, ali se zatim popeo na ogradu kako bi se vratio i pridružio svojim prijateljima. Kada je obezbeđenje po drugi put uhvatilo mladića, on im je pobegao, skočio iza šanka i natočio sebi pivo.

Tada ga je radnik obezbeđenja zgrabio, udario šakom u glavu i stisnuo mu vrat dok se nije onesvestio, rekli su očevici. Snimak prikazuje šta se posle dogodilo. Iako su svi prisutni glasnim povicima odregovali na udarac glave tinejdžera o pod, niko od prisutnih nije reagovao. Brutalni snimak brzo su prigrabili korisnici društvenih mreža izvodeći lažne zaključke, namerno ili ne, uključujući i pojedince koji su naveli da je tinejdžer grubo izbačen jer nije nosio zaštitnu masku. Jedan od njih je Čak Kalesto, republikanski kandidat za kongres.

Konzervativac Jan Majls Čeong pokušao je da objasni situaciju, pozivajući svojih 317.000 sledbenika na Tviteru da ne budu žrtve pristrasnih ocena. Dodao je: „Nije potrebno izmišljati laži da biste se borili protiv tiranije“.

Drugi su istakli da, bez obzira šta je dovelo do izbacivanja, ponašanje radnika obezbeđenja je neprihvatljivo.

Policija sada istražuje incident, a neidentifikovani tinejdžer je izjavio da je mogao da strada od udarca glavom o pod. Portparol hotela rekao je da je radnik obezbeđenja i dalje na svom radnom mestu, ali mu je izrečena opomena jer je „nesrećni incident mogao da se reši mnogo bolje“.

Kurir.rs/RT/Sputnik

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...