ROHANI NAJAVIO ODMAZDU ZA UBISTVO IRANSKOG NAUČNIKA: Ovaj zločin razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje
Foto: EPA / IRIB

OSVETA

ROHANI NAJAVIO ODMAZDU ZA UBISTVO IRANSKOG NAUČNIKA: Ovaj zločin razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje

Planeta -

Iran će se osvetiti za ubistvo naučnika Mohsena Fahrizadeha, u "odgovarajućem trenutku", poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani u televizijskom obraćanju.

Rohani je optužio Izrael za likvidaciju Fahrizadeha, šefa iranskog programa nuklearnog naorušanja.

Naveo je da "ubistvo mučenika Fahrizadeha razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje" i dodao da njegovo mučeništvo "neće usporiti naša dostignuća".

"Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Naš narod je mudriji o cionističkog režima koji nam postavlja zamke. Iran će, u pravom trenutku, svakako uzvratiti za mučeništvo našeg naučnika", poručio je Rohani, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da bi likvidacija Fahrizadeha mogla da izazove konfrontaciju između Irana i njegovih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa i da dodatno oteža nastojanje novoizabranog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja