Najnovije vesti

IRANSKI NAUČNIK UBIJEN MITRALJEZOM NA DALJINSKO UPRAVLJANJE? Postoje različite verzije o napadu, pljušte optužbe na račun Izraela
Foto: Twitter video prtscr

istraga atentata

IRANSKI NAUČNIK UBIJEN MITRALJEZOM NA DALJINSKO UPRAVLJANJE? Postoje različite verzije o napadu, pljušte optužbe na račun Izraela

Planeta

Iranski naučnik, vodeća figura iranskog nuklearnog programa, Mohsen Fahrizad, ubijen je mitraljezom kojim je daljinski upravljano iz vozila, javlja poluzvanična novinska agencija "Fars", a prenosi CNN.

Iranski zvaničnici okrivljuju Izrael za ubistvo Fahrizada i obećavaju osvetu, ali iranske agencije prenose više verzija o tome kako se napad odigrao.

Prema agenciji Fars, Fahrizad je putovao sa ženom u neprobojnom automobilu, uz koji su išla tri vozila u kojem su bili pripadnici bezbednosnih službi.

U jednom trenutku Fahrizad je začuo nešto što je zvučalo kao da meci udaraju u automobil, nakon čega je izašao da utvrdi o čemu je reč.

Kada je izašao iz vozila, mitraljez kojim je daljinski upravljano otvorio je vatru iz automobila "nisan", koji je bio parkiran na oko 150 metara.

Fahrizad je pogođen najmanje tri puta, navodi agencija Fars. Jedan od telohranitelja je takođe pogođen. Posle pucnjave, "nisan" je eksplodirao.

Si-En-En ističe da ne može da potvrdi verziju događaja koju navodi agencija Fars.

Iranska studentska novinska agencija takođe je javila da je na Fahrizadov automobil otvorena vatra, nakog čega je došlo do nove pucnjave i eksplozije.

Oni se pozivaju na iranskog ministra odbrane.

Iranska državna televizija je, međutim, javila da je prvo došlo do eksplozije, a da su potom napadači otvorili vatru.

Fahrizad je bio šef istraživačkog centra nove tehnologije u elitnoj Revolucionarnoj gardi i bio je vodeća figura iranskog nuklearnog programa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...