MISTERIJA POSTAJE SVE VEĆA: Metalni monolit u Rumuniji, poput onog u SAD, nestao u tajnosti isto kao što se i pojavio! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Ziar Piatra Neamt, DPS Utah

prava zagonetka

MISTERIJA POSTAJE SVE VEĆA: Metalni monolit u Rumuniji, poput onog u SAD, nestao u tajnosti isto kao što se i pojavio! (VIDEO)

Planeta -

Sjajni metalni monolit nestao je danas iz rumunskog planinskog okruga Neamt, četiri dana nakon što je njegova iznenadna pojava u blizini drevne dačanske tvrđave izazvala spekulacije da je možda povezan sa misterioznom strukturom viđenom u SAD.

Sličan stub primećen je u pustinji Jute u SAD pre otprilike dve nedelje, preneo je Rojters.

Umesto spekulacija da se radi o vanzemaljskom predmetu, istina o rumunskom monolitu je prozaičnija.

"Struktura visoka 2,8 metara nestala je preko noći jednako tiho kao što je i postavljena prošle nedelje", rekao je britanskoj novinskoj agenciji novinar Robert Josub iz lokalnog dnevnika "Ziar Piatra Neamt", koji je video strukturu.

"Neidentifikovana osoba, očigledno loš lokalni zavarivač, napravila je to. Sada je ostala samo mala rupa prekrivena kamenitim tlom", otkrili su izveštači, rekao je on.

Konstrukcija od metala je imala loše zavaren spoj, naveo je Josub.

Portparolka policije Piatra Neamta, Georgiana Mosu izjavila je da policija sprovodi istragu o nelegalno instaliranoj strukturi na zaštićenom arheološkom području 27. novembra.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Ziar Piatra Neamt, DPS Utah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track