OTKRIVENO KAKO JE NESTAO MONOLIT IZ JUTE: Nisu ga odneli vanzemaljci, već 4 lokalca iz veoma dobrog razloga (VIDEO)
Foto: Youtube/Twitter Printscreen

ipak, mnogo toga je i dalje nejasno

OTKRIVENO KAKO JE NESTAO MONOLIT IZ JUTE: Nisu ga odneli vanzemaljci, već 4 lokalca iz veoma dobrog razloga (VIDEO)

Planeta -

Misteriozni monolit se pojavio usred pustinje u Juti, a potom je isto tako neobjašnjivo i nestao. Ipak, njegova sudbina je sada razjašnjena. Nisu ga odneli nikakvi vanzemaljci, već 4 lokalca.

Kako se navodi, besni zbog udara na životnu sredinu, pod okriljem noći su došli u pustinju, iskopali monolit i odneli ga.

Podsetimo, neobična metalna skulptura iznenada se pojavila u pustinji Red Rok, posle čega su počele da kolaju razne priče o njenom nastanku i poreklu. Zbog toga su se u to područje sjatili turisti, istraživači, kamperi i mnogi drugi znatiželjnici, jer je monolit postao svojevrsna atrakcija. Međutim, samo nedelju dana nakon otkrića monolita, nestao je bez traga.

Fotograf Ros Bernards je sada otkrio da je video 4 muškarca kako su izvukla skulpturu iz zemlje.

"Ovo je razlog zašto se ne ostavlja đubre u pustinji", rekao je jedan od njih. Bernards kaže da su bili u pravu što su odvukli monolit jer je u blizini video oko 70 automobila i da je sve veći broj ljudi pristizao u ovu oblast, koja do tada nije bila pod tolikim udarom posetilaca.

"Majka priroda je pravi umetnik. Bolje je da tu umetnost divljine ostavimo njoj", naveo je.

Međutim, to i dalje ne objašnjava kako se monolit uopšte našao u Juti i zašto se slična pojava mogla videti i u Rumuniji.

Kao što smo već pisali, i rumunski monolit je nestao isto tako misteriozno kao što se i pojavio, ali o tome, za sada, nema izveštaja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja