REPUBLIKANSKA KONGRESMENKA POKREĆE OPOZIV BAJDENA: Čeka se samo da uđe u Belu kuću! (VIDEO)
Foto: EPA/Erik S Lesser

hrabro

REPUBLIKANSKA KONGRESMENKA POKREĆE OPOZIV BAJDENA: Čeka se samo da uđe u Belu kuću! (VIDEO)

Planeta -

Novoizabrana republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin oglasila se na Tviteru u sredu da bi najavila da će podneti članke o impičmentu protiv izabranog predsednika Džoa Bajdena dan nakon inauguracije.

Rekla je da joj je motivacija da se založi za 75 miliona Amerikanaca kojima je "dosadio nerad" u vladi.

„Vreme je da zauzmemo stav“, rekla je. „Ponosna sam što sam glas republikanskih glasača koji su ignorisani.“

Opoziv za predsednika Trampa izglasan je u sredu u Kongresu optužena za "podsticanje pobune" zbog smrtonosne pobune na Kapitolu.

Deset republikanaca je napustilo Trampa, pridruživši se demokratama koje su rekle da treba da odgovaraju i zlokobno upozorile na "jasnu i prisutnu opasnost" ako bi ga Kongres mogao ostaviti bez nadzora pre inauguracije demokrate Bajdena, 20. januara.

Kongresmenka nije precizirala koju će tačno optužnicu izreći protiv Bajdena, ali je tvitovala sada poznatu panel diskusiju u Savetu za spoljne odnose, gde je Bajden govorio o tome kako je pozvao ukrajinske zvaničnike da otpuste Viktora Šokina, državnog tužioca u 2015. godini. dok je bio potpredsednik. Bajden je negirao bilo kakav pogređan postupak.

Kancelarija Grinove i tim za prelazak Bajdena nisu odmah odgovorili na e-poštu Fok Nevs-a nakon radnog vremena.

Čini se da je njen potez simboličan. Kongresom će upravljati demokrate i trebala bi joj prosta većina članova da podnese optužbe Senatu.

Čini se da se njena najava kosi sa mnogima u njenoj sopstvenoj stranci koji kažu da je Trampov drugi opoziv nepotrebno podelio u vreme kada zemlja treba da počne da se okuplja.

Grinova je branila svoju odluku da ne nosi masku kada je bila zatvorena u sigurnoj sobi sa ostalim članovima Doma tokom nereda na Kapitolu i odgurnula se protiv demokrata koji sada krive nju i druge članove GOP bez maski za njihove nedavne pozitivne testove na koronavirus.

Rekla je da je imala negativan test na COVID-19 januara. 4 u Beloj kući i ne veruje da bi zdrave Amerikance trebalo naterati da nosed masku.

Kurir.rs/Fox

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track